Фонд соціального захисту інвалідів України уклав угоду з чернівецьким підприємством

1 16 6 108008-23 2. інвалідів

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук на прохання приватного підприємства «Опора» звернувся до Фонду соціального захисту інвалідів України з проханням розглянути можливість фінансування виготовлення протезно-ортопедичних виробів та ортопедичного взуття, яке виробляє підприємство.

Як повідомила заступник директора Фонду соціального захисту інвалідів Жанна Мазуніна, Експертною комісією Міністерства соціальної політики України визначено, що приватне підприємство «Опора» відповідає кваліфікаційним вимогам на виготовлення і поставку ортезів на хребет, ортезів та протезів на верхні та нижні кінцівки, ремонт виробів реабілітації. Фондом 10 березня укладений договір з «Опорою» на забезпечення такими виробами на загальну суму 1 234 675 грн. Члени комісії при виїзді на місце встановлюватимуть відповідність документів, наданих підприємством на виготовлення та поставку ортопедичного взуття. Після прийняття відповідного рішення комісії Фонд соціального захисту інвалідів України зможе укласти договір з підприємством на поставку ортопедичного взуття.

Довідково:

Чернівецьке приватне підприємство «Опора» з 2003 року надає послуги пільговій категорії населення по забезпеченню протезно-ортопедичними виробами. На сьогоднішній день на обліку підприємства перебуває більше 1000 осіб, які потребують ПОВ. Це пацієнти з міської дитячої поліклініки, міської дитячої лікарні, Чернівецького обласного центру медико-соціальної реабілітації дітей з органічними ураженнями нервової системи, інваліди з Чернівецької та інших областей.

З 2013 року підприємство розпочало виробництво ортопедичного взуття (потреба в такому взутті – орієнтовно 1350 пар на рік). Для забезпечення потреб населення, особливо для лікування вад у дітей, підприємство має необхідне обладнання, виробничі площі та кваліфікованих спеціалістів.

На підприємстві працює 12 людей, з них 5 осіб – інваліди.

Чернівецька міська рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*