В Одесі відбулася робоча зустріч «Офтальмологічне протезування інвалідів АТО в одеському регіоні»

1 30 3 drogi med-okulista1 2. протезування, інвалідів

1 30 3 drogi med-okulista1 1На базі Одеського національного медичного університету відбулася робоча зустріч на тему «Офтальмологічне протезування інвалідів АТО в одеському регіоні», у якій взяли участь: представник Бюро ВООЗ в Україні, професорсько-експертний склад Одеського національного медичного університету, представник міжнародної асоціації молодих науковців «Здоров’я та довкілля», регіональні та професійні представники медіа. Захід був організований з метою обговорення проблеми офтальмологічного протезування інвалідів АТО, яка займає все більше місця в українському суспільстві.

Спікерами заходу виступили Наталя Король, спеціаліст з питань неінфекційних захворювань Бюро ВООЗ в Україні та Марія Ємельяненко, представник міжнародної асоціації молодих науковців «Здоров’я та довкілля». Партнерами та співрозмовниками зустрічі виступили Костянтин Васильєв, професор кафедри соціальної медицини, медичного права та менеджменту та експертний склад Одеського національного медичного університету.

Наталя Король зробила огляд ряду пілотних проектів ВООЗ щодо військової інвалідності та наголосила на актуальності відкриття пілотного проекту з офтальмологічного протезування воїнів АТО в Одесі, у зв’язку з наявністю брендової високопрофесійної клініки «Інститут очних хвороб і тканинної терапії ім. В.П. Філатова».

Костянтин Васильєв підтримав дану ініціативу, підкресливши, що комплексний медичний аналіз стану інвалідів війни як окремої категорії суспільства, є пріоритетним завданням і теоретичним напрямком кафедри соціальної медицини, медичного права та менеджменту Одеського національного медичного університету.

Інші спікери торкалися різноманітних аспектів проблеми сучасної військової інвалідності в Україні, як то наявність слабкої законодавчої бази в державі щодо даної проблеми, відсутність хоча б факультативного курсу для студентів медичних університетів щодо медичного та психологічного обслуговування бійців АТО, необхідність розвитку категорії «універсального дизайну».

Виступи спікерів викликали активне обговорення даної проблематики, учасники в свою чергу мали можливість з’ясувати всі питання, які їх зацікавили. На думку спікерів робочій зустрічі, представників міжнародних організацій, співробітників Одеського національного медичного університету та представників преси, відкриття пілотного проекту з офтальмологічного протезування воїнів АТО в Одесі, у співробітництві Бюро ВООЗ в Україні, офтальмологічної клініки «Інститут очних хвороб і тканинної терапії ім. В.П. Філатова», Одеського національного медичного університету та Управління охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації є необхідним для поліпшення офтальмологічного здоров’я захисників України.

Одеська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*