На Луганщині пройшов соціокультурний захід для молоді з обмеженими фізичними можливостями

1 07 1 10453110 420861568096149 493955049428818430 n 2. обмеженими фізичними можливостями

1 07 1 10453110 420861568096149 493955049428818430 n 1

В області пройшов Луганський обласний інтегрований соціокультурний захід «Лицарі і панночки Луганщини», у якому взяли участь підлітки з обмеженими фізичними можливостями з міст Кремінної, Сватового, Біловодська, Рубіжного, Лисичанська, Сєвєродонецька, Старобільська, смт Троїцького та інших міст і селищ Луганської області.

Організаторами виступили Луганська обласна військо-цивільна державна адміністрація, управління молоді та спорту ЛОДА, Луганський обласний центр соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями, Луганська обласна молодіжна громадська організація «Асоціація молодих інвалідів Східного Донбасу – Схід». Захід відбувся за підтримки Національної Асамблеї інвалідів України, ЮНІСЕФ, КУ «Луганський обласний центр «Інваспорт», Кремінської спеціалізованої школи-інтернату, ЛНУ ім. Тараса Шевченка.

Діти та молодь готувалися з великою відповідальністю та надзвичайно раділи можливості поділитися своєю творчістю з гостями цього свята. Адже показати свої таланти, почути аплодисменти та слова підтримки – необхідні елементи соціокультурної адаптації та інтеграції дітей і молоді з проблемами здоров’я у громаді.

У рамках заходу відбулась обласна виставка творчості, під час якої діти поділилися з гостями красою своїх малюнків, картин маслом, ліпкою.

У виставці взяли участь діти Кремінської спеціальної школи-інтернату, Сватівської школи-інтернату для дітей з проблемами слуху, Рубіжанський навчально-реабілітаційний комплекс «Кришталик» для дітей з проблемами зору.

З теплими привітальними словами до дітлахів та молоді звернувся начальник управління молоді та спорту ЛОДА Антон Волохов, лідери музичної групи «Flying Swan» Сергій Летучий та Олексій Лебідь, Сніжана та Володимир Кернічні – переможці «Кубку Континентів» з танців на візку, триразові чемпіони України та світу.

Мета заходу – соціокультурна адаптація дітей та молоді з обмеженими фізичними можливостями Луганської області, психологічна допомога і підтримка у складній суспільно-політичній ситуації, створення позитивного іміджу дітей і молоді з інвалідністю у суспільстві, розвиток комунікативних можливостей, творчої самореалізації, соціокультурних навичок, що сприяють підвищенню якості життя дітей і молоді з проблемами здоров’я як у середовищі ровесників, так і в суспільстві у цілому.

Луганська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*