В обласному центрі організували акцію для дітей з особливими потребами

1 25 2 IMG 5066 2. особливими потребами

1 25 2 IMG 5066 1У рамках святкування тижня сім’ї на Прикарпатті представники департаментів соціальної політики та освіти і науки облдержадміністрації організували спільну акцію для вихованців дитячих будинків-інтернатів системи соціального захисту населення та учнів Вищого художнього професійного училища №3 міста Івано-Франківська.

Її метою стала інтеграція дітей з особливими потребами Залучанського та Коломийського дитячих будинків-інтернатів до середовища, у якому зростають їхні однолітки. Зокрема, учні училища провели святковий концерт та продемонстрували художній майстер-клас із виготовлення виробів ручної роботи.

За словами представника департаменту соціальної політики облдержадміністрації Аліси Юрченко, до участі у заході були запрошені вихованці від десяти до вісімнадцяти років. Виготовляючи різноманітні прикраси, вони не лише продемонстрували свою креативність, а й показали свою наполегливість у роботі та прагнення до естетичної краси.

«Ініціюючи проведення цього заходу, ми, перш за все, намагалися реалізувати концепцію рівності між дітьми, – зауважив директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Віктор Кімакович. – Адже, як свідчить практика, подібні проекти допомагають діткам з особливими потребами соціалізуватися в оточенні обдарованих учнів училища та усвідомити свою суспільну значимість».

Відділ прес-служби Івано-Франківської обласної державної адміністрації

Івано-Франківська обласна державна адміністрація +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*