У Львові завершують роботу над створенням першої української дейзі-бібліотеки для незрячих (ВІДЕО)

1 10 1 214813. незрячих, інвалідів

8 вересня Львівський обласний осередок ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» представила виготовлені дейзі-книги, продемонстрували їх переваги, ознайомили з апаратними і програмними дейзі-плеєрами, повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

За словами виконавчого директора Львівського обласного осередку ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» Оксани Потимко, в межах проекту вже виготовлено 11 аудіопідручників для 5-го класу і вищих навчальних закладів. На цьому у спілці не зупинятимуться, адже проект триватиме до грудня 2015 року.

«Найбільший акцент, який ми робимо, – це озвучення і конвертація в “дейзі” навчальних підручників і посібників для школи і для вишів України, літературу українською мовою і дитячу літературу. Таким чином можна буде поліпшити ситуацію з катастрофічним браком сучасних книжок для незрячих, а заодно й запропонувати альтернативу громіздким і дорогим у виробництві “брайлівським” книжкам», – розповіла Оксана Потимко.

Довідка:

«Дейзі» – це особливо зручний для користувачів із вадами зору формат, оскільки він має функцію навігації аудійованою книжкою: повністю незряча людина спроможна протягом декількох секунд віднайти будь-який потрібний їй розділ, параграф, сторінку тощо в такій аудіокнижці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*