У Львові люди з особливими потребами розпочали створення серії картин

1 17 3 -aR46dr-SXc-9d62 2. особливими потребами

1 17 3 -aR46dr-SXc-9d62 115.09.2015 – 15 вересня у центрі Львова розпочалась тривала творча акція, мета якої соціалізувати та долучити до прекрасного людей з особливими потребами. Так, четверо неповносправних, проте не менш талановитих, осіб нині під керівництвом художників створили пейзаж на львівську тематику.

“Такі різні – такі рівні” – це спосіб привернути увагу громадськості до проблем неповносправних громадян, які через життєві обставини фактично випадають з соціального життя міста.

Акція особлива ще й тим, що є початком масштабного проекту та має фінансову складову: твори, які буде створено руками людей з особливими потребами можна буде придбати, а всі виручені кошти буде спрямовано на допомогу неповносправним:

“Акція є початком масштабного проекту. В рамках цього проекту проходитиме малювання картин в різних містах України. Після цього ми плануємо організувати загальний аукціон і кошти, які сподіваємось вилучити з продажу цих картин, будуть використані на облаштування пандусів та інших технічних прилаштувань для потреб інвалідів”, – зазначив один із організаторів події Андрій Федуняк.

Сьогоднішній захід – лише початок, наступного тижня акція пройде на Хуторівці, у реабілітаційному центрі. Загалом у рамках акції люди з особливими потребами створять близько 20 картин.

Юлія Субота

varta.com.ua +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*