У Харкові відбувся тренінг «Універсальний дизайн в медицині»

1 09 4 harkiv komfortne misto 2. здоров'я

1 09 4 harkiv komfortne misto 1

9 вересня 2015 року на кафедрі соціальної медицини, організації та економіки охорони здоров’я Харківського національного медичного університету у рамках Спільної Програми «Сприяння інтеграційній політиці та послугам для людей з інвалідністю в Україні» відбувся навчальний захід, проведений спільно з представниками Бюро ВООЗ в Україні та Харківським національним медичним університетом на тему «Застосування стандартів доступності та універсального дизайну в Україні».

Семінар відкрив завідувач кафедри соціальної медицини, організації та економіки охорони здоров’я ХНМУ професор Віктор Огнєв, після чого слово для доповіді про універсальний дизайн та особливості його впровадження в Україні було надано представнику ВООЗ Наталії Король. Доповідь професора Віктора Огнєва була присвячена питанням здоров’я та якості життя осіб з функціональними порушеннями. З доповіддю на тему «Медико-соціальні аспекти проблеми інвалідності» виступила завідувач кафедри організації охорони здоров’я та соціальної медицини Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця професор Тетяна Грузєва та асистент кафедри організації охорони здоров’я та соціальної медицини Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця Ганна Іншакова. Доповідь про організацію та проведення медико-соціальної експертизи стійкої втрати працездатності зробив асистент кафедри соціальної медицини, організації та економіки охорони здоров’я Андрій Зінчук. З доповіддю про етичний аспект спілкування з людьми, що мають інвалідність, виступила завідувач кафедри української мови, основ психології та педагогіки, доцент Людмила Фоміна.

Друга частина семінару була присвячена тренінгу для лікарів-інтернів «Психолого-педагогічні аспекти спілкування з людьми, що мають інвалідність», який підготувала та провела викладач кафедри української мови, основ психології та педагогіки Самолисова О. В.

Навчальний захід був проведений в рамках магістратури «Економіка охорони здоров’я та маркетинг медичних послуг», клінічної інтернатури, а також для запрошених фахівців, які надають медичні послуги людям з інвалідністю. Наприкінці семінару його учасники ухвалили колегіальне рішення про продовження співпраці в напрямку застосування стандартів доступності та універсального дизайну, а також якнайширшого їх запровадження.

Контакти

Аліна Стеценко
PR фахівець

(095) 273 9469

Ресурсний центр ГУРТ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*