На Миколаївщині обговорили співробітництво у рамках надання цільової гуманітарної допомоги з Шотландії

1 02 1 52483 2. обмеженими можливостями, інвалідів

1 02 1 52483 1

30 жовтня відбулася робоча зустріч голови Миколаївської облдержадміністрації з засновником Шотландської благодійної організації «Wheelchairs for Ukraine» Майклом Данлопом.

В ході зустрічі обговорили план перспективного співробітництва у рамках надання цільової гуманітарної допомоги – безкоштовної передачі інвалідних візків та подушок до них для потреб осіб з обмеженими можливостями, у тому числі консультативної – зі створення на території України інклюзивної інфраструктури для людей з обмеженими можливостями.

«Дякую вам за вашу роботу, яку ви проводите в Україні та особливо на Миколаївщині. Ми маємо сьогодні не лише потребу в інвалідних візках, а й проробити комплексну роботу, щоб людина мала змогу скористатися цим візком – забезпечити доступність. Сьогодні ми зосередили свою увагу на цій роботі, ми працюємо не просто, щоб зробити життя людей з обмеженими можливостями простіше, а щоб зробити суспільство толерантнішим», – сказала Оксана Янішевська.

Майкл Данлоп розповів, що зараз він займає посаду віце директора комітету з питань доступності в Единбурзі, і що наступного року його організація планує відкрити офіс в Одесі, для розповсюдження візків по всій Україні.

«Ціль нашої організації – постачання майже 10 тисяч інвалідних візків в Україну протягом року. Ми проаналізували вашу країну і знаємо, що необхідність візків- 450 тисяч, 88 тисяч з них – для дітей. Інша наша мета – це створення відповідної інфраструктури в регіоні, забезпечення доступності. Візок не буде потрібен, якщо людина не може виїхати з дому», – додав Майкл Данлоп.

Довідково:

Станом на 1 жовтня на Миколаївщині проживає 61,1 тис. інвалідів, в тому числі 31,5 тис. інвалідів внаслідок загального захворювання, 8,4 тис. інвалідів з дитинства, 4,5 тис. дітей-інвалідів. З метою запобігання інвалідності, адаптації та соціальної інтеграції інвалідів у суспільство, забезпечення рівних можливостей та реалізації конституційних прав інвалідів рішенням обласної ради від 25.12.07 №7 затверджено окрему обласну програму «Безбар’єрна Миколаївщина» на період до 2015 року.

Актуальним питанням є забезпечення інвалідів та інших осіб інвалідними візками. З початку року за рахунок державних коштів видано 458 візків.

Миколаївська обласна державна адміністрація +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*