Люди з обмеженими можливостями облаштують в Тернополі пандуси за допомогою… картин

1 02 3 thumb 131442 news m 2. картини

1 02 3 thumb 131442 news m 1

Благодійний проект “Такі різні – такі рівні” стартує в Тернополі. Під час його проведення люди з обмеженими можливостями намалюють картини, продаж яких допоможе зібрати кошти на встановлення пандусів у місті.

– Спочатку цей проект стартував у Львові, – розповідає пані Мирослава. – Раніше ми вже залучали наших дівчат із інвалідністю у проекті Жіночність без границь”. Тепер ось хочемо вкотре привернути увагу до проблем пересування людей з особливими потребами нашим містом. Тож результатом акції стануть встановлення декількох пандусів.

Наразі почали запис учасників, а 23 листопада проведуть сеанс арт-терапії – в краєзнавчому музеї усі, хто зголосилися, будуть малювати картини. Боятися, що навичок чи спеціальної освіти немає – не варто, заспокоює пані Денисюк.

– Допомагати усім учасникам буде художник на візку зі Львова, – пояснює пані Мирослава. – Ця людина зможе підправити малюнок або щось підказати по композиції. У Львові учасники такої акції малювали вулиці свого міста, наші ж малюватимуть тернопільські вулички.

Згодом картини продадуть на аукціоні, який проведуть наприкінці листопада в “Козі”. Тоді і вирішать, де саме потрібно встановити пандуси.

Брати участь в проекті можуть не лише дорослі з особливими потребами, а й дітки, запевнила пані Денисюк.

Довідка:

Усім, хто хоче долучитися до акції, потрібно звертатися до організатора в Тернополі Мирослави Денисюк за тел.: 067-739-61-03

Ірина Небесна

Новини Тернополя – 20 хвилин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*