У музеї Панаса Мирного відкрилася виставка подружжя Литвишків (ВІДЕО)

1 16 2 8247492 2. литвишків

Полтава. Вона має інвалідність по зору 3-ї групи, він – інвалід-візочник 1-ї групи. Та серйозні проблеми зі здоров’ям не зламали Сергія та Олену Литвишків. Подружжя разом долає труднощі та займається творчістю. У музеї Панаса Мирного відкрилася їхня спільна виставка. Олена презентувала свої вишивки, а Сергій – живописні роботи.

«Обличчям до обличчя» – назва виставки, яка відкрилася у музеї Панаса Мирного. Її автори – подружжя Сергій та Олена Литвишки. У 1999-му році Сергій отримав важку травму (компресійний перелом шийного відділу хребта), і 2 роки пролежав у полтавській лікарні, де і познайомився з майбутньою дружиною, на 19-ть років молодшою від нього. Олена має інвалідність по зору, але, незважаючи на це, захоплюється вишиванням. Розповідає, чоловік допомагає їй підбирати нитки, а вона, по суті, співавтор його живописних робіт.

/Сергій Литвишко, художник
У мене руки не працюють, бачите. Мені дружина допомагає, я одягаю рукавичку, а вона мені все підготує, і тоді сиджу, як хірург, якому асистент подає інструмент, а вона мені – кісточку/

Талант Сергія Литвишка помітила працівниця художньої галереї Кременчука Зоя Авраменко, і почала заохочувати його до творчості. Нині ж радіє успіхам свого товариша.

/Зоя Авраменко, працівниця художньої галереї м.Кременчука
Можна дивуватись тій працездатності та силі волі, з якими він прийшов до цієї техніки/

Попри невтішні прогнози лікарів, Сергій повернувся до життя і малювання – один із факторів, який допоміг йому в цьому.

/Олександр Телик, голова Полтавського регіонального відділення Міжнародної поліцейської асоціації
Я думаю, це приклад для людей, які отримують такі травми і знаходяться у безвихідному становищі. Якщо взяти себе в руки, то можна творити добрі справи у мистецтві, поезії, культурі/

Подружжя Литвишків проживає на Кіровоградщині і надихає своїм прикладом багатьох земляків, які опиняються у складних життєвих обставинах. До Полтави із виставкою Сергій і Олена приїхали тому, що надто багато спогадів пов’язані з нашим містом, тут познайомилися і отримали надію на щастя.

Марина Молька

Телеканал Місто

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*