Голова Мукачівської РДА Сергій Гайдай зустрівся з мешканцями Мукачівщини з особливими потребами

1 25 4 image002 1 2. особливими потребами, інвалідів

1 25 4 image002 123 листопада голова Мукачівської РДА Сергій Гайдай зустрівся з мешканцями Мукачівщини, які потребують особливого піклування.

Так, до очільника Мукачівського району зі своїми наболілими проблемами звернувся голова Мукачівського міськрайонного товариства інвалідів «Криниця» Володимир Кобин.

Під час зустрічі окреслили коло найважливіших проблем, які потребують вирішення. Зокрема, однією з найактуальніших проблем для інвалідів є транспортне перевезення. Жоден з видів громадського транспорту не пристосований до потреб інвалідів, вітчизняні маршрутні таксі взагалі не можуть бути переобладнані підйомником.

В зв’язку з неможливістю переміщуватися, багато людей з обмеженими можливостями просто зачиняються у чотирьох стінах, віддаляючись від суспільства, – кажуть інваліди.

Спеціальний транспорт, адаптований до потреб людей з обмеженими можливостями, – ось вихід з ситуації. Тим більше, що таку практику вже використовують у великих містах України, поширена вона й у країнах Європейського Союзу.

«Запевняю, що районна державна адміністрація відпрацює декілька варіантів щодо вирішення питання спеціального автобусу, – сказав Сергій Гайдай. – Усвідомлюючи важливість проблеми, ми докладемо максимум зусиль, щоб інваліди мали змогу безперешкодно переміщуватися та не почувалися відірваними від суспільства».

1 25 4 image004 2Говорили й про можливість доступу інвалідів до приміщень соціальної значимості: державних та фінансових установ, аптек, магазинів. На контролі у райдержадміністрації знаходиться питання щодо встановлення засобів оповіщення установи про те, що інвалід є біля приміщення та потребує послуг чи консультації.

Акцентували інваліди Мукачівщини і на проблемі з працевлаштуванням, яка також напряму пов’язана з транспортною ситуацією.

Багато мешканців Мукачівщини з особливими потребами – талановиті народні умільці, які виготовляють чудові сувеніри та предмети домашнього вжитку, зберігаючи народні традиції регіону.

Підсумовуючи першу ознайомчу зустріч, Сергій Гайдай попросив голову ГО «Криниця» Володимира Кобина систематизувати проблематику, включивши до переліку й кадровий потенціал. Окремі з проблем, що піднімалися під час зустрічі з головою Мукачівської РДА Сергієм Гайдаєм, – вже в опрацюванні структурних підрозділів адміністрації.

«Мешканці Мукачівського району з особливими потребами – повноцінні члени суспільства, і завдання влади зробити все можливе, щоб ці люди повністю себе реалізували та почувалися комфортно, – наголосив Сергій Гайдай».

Мукачівська районна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*