Урок толерантності «Діти-дітям» (ФОТО)

1 27 1 a0L2tWm3gSQ 1448450125 2. дітей

1 27 1 a0L2tWm3gSQ 1448450125 1

В бібліотеці ім. Бойченка, м. Кіровограда відбувся незвичний захід – виставка-презентація робіт учасників ГО «Народна академія творчості», Кіровоградської обласної організації ВОІ СОІУ та учнів недільної школи, що діє при храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці, яка мала назву «Діти-дітям» і приурочена до Міжнародного дня інвалідів. На виставці представлені роботи дітей з особливими потребами та дітей Недільної школи.

Хоча цей день буде 3 грудня, про цих сильних і талановитих людей потрібно говорити кожного дня, щоб наше суспільство стало добрішим і цивілізованішим. Адже по тому, як відносяться до людей з обмеженими можливостями і вимірюється рівень розвитку держави. Нашою метою є навчити дітей толерантному відношенню.

Учням інклюзивних класів ЗОШ № 26 було запропоновано закрити очі і поспілкуватися один з одним, потім закрити вуха і зробити те ж саме. Уявіть наскільки важче жити людям, які мають якісь вади здоров’я. Тому їх треба підтримувати, допомагати, бути уважнішими, адже всі мають право на спілкування, розвиток, свою думку. Спочатку потрібно бачити дитину, а потім вже її інвалідність.

А те, що ці люди ще й дуже талановиті, довели роботи, представлені на виставці: картини фарбою «гуаш» Валерії Дембіцької, картини з ниток та пір’їнок Аліни Дуднік (треба тільки побачити!), вироби власноруч Наталії Нечаєвої, Ольги Ніколаєвської, Катерини Володимирівни та Станіслава Зайцевих.

У кінці заходу всі бажаючі мали змогу продемонструвати і свої таланти, діти співали, довівши, що українці – найспівучіша нація.

ФОТОРЕПОРТАЖ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*