Марина Порошенко у Нідерландах домовилася про обмін досвідом та співпрацю по впровадженню інклюзивної освіти в Україні

1 30 8 37f93c07d45306ee377be942d7f4ae9f 1448575106 extra large 1 2. інклюзивної освіти

1 30 8 37f93c07d45306ee377be942d7f4ae9f 1448575106 extra large 1

У рамках робочого візиту Президента України до Королівства Нідерландів Дружина Глави держави Марина Порошенко зустрілася з голландськими громадськими організаціями, які працюють у сфері надання послуг і допомоги дітям з особливими потребами в Україні, та відвідала дитячу лікарню ім.Королеви Вільгельмівни в м.Утрехт.

На зустрічі з дружиною Президента були присутні представники дев’яти найактивніших громадських організацій, зокрема одна з найбільших організацій цього профілю у Нідерландах – SOFT Tulip. Також у дискусії брав участь голландський дипломат, Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерландів в Україні (2009-2013 років) Пітер Ян Волтерс.

Учасники зустрічі обговорили досвід Нідерландів щодо розвитку інклюзивної освіти та перспективи раннього втручання в Україні. Марина Порошенко розповіла про наявний стан речей в нашій країні та процес налагодження діалогу і взаємодії представників української влади з громадськістю, який відбувається за її активної підтримки та під особистим патронатом. Зокрема, йшлося про напрацювання дорожньої карти спільних кроків у співпраці громадських та урядових організацій у напрямку системних змін у галузі інтегрованого навчання, у тому числі й на законодавчому рівні.

1 30 8 3d99c0b2c15d87d2345792cd2bffdcc9 1448575107 extra large 2

«Для України запровадження інклюзії – це нагальна потреба не лише дітей з особливими потребами, а й суспільства в цілому. Бо здатність сприймати не таких, як ти сам – це показник морального здоров’я нації», – зауважила Дружина Президента.

Показовим результатом впровадження інклюзії у Королівстві Нідерланди стало саме місце проведення зустрічі – у готелі-ресторані «Аброна», де працюють люди з інвалідністю. За словами пані Марини, це те, до чого має прагнути Україна, адже цей заклад – яскравий приклад соціалізації людей, які, незважаючи на свою особливість, здатні до повноцінної участі в житті суспільства.

Марина Порошенко домовилася з голландськими активістами про подальшу співпрацю щодо обміну досвідом з впровадження інклюзивної освіти і системи раннього втручання в Україні.

Під час візиту до дитячої лікарні пані Порошенко відвідала відділення дитячої кардіології, операційну, та нове стаціонарне відділення. Цей медичний заклад побудований ще у 1888 році, але в наші дні він відомий своїми передовими методами лікування, що відповідають сучасним потребам охорони здоров’я та орієнтовані на майбутнє.

Голова Дитячого відділу охорони здоров’я закладу, професор Едвард Ньювенхюйс представив Марині Порошенко можливості клініки, стратегію розвитку та продемонстрував зони «психологічної реабілітації» і методики, які є надзвичайно актуальними в умовах українського сьогодення.

Офіційне інтернет-представництво Президента України +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*