Потреби осіб з інвалідністю у санаторно-курортному лікуванні буде максимально враховано. Юрій Шпарага

1 25 3 4521125 2. інвалідністю, інвалідів

Директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА пояснив сутність змін, внесених до Комплексної програми соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки.

Зміни до програми внесли 4 лютого в ході III засідання обласної ради VII скликання. Зокрема, рішенням було внесено зміни до Порядку використання коштів обласного бюджету для організації проведення санаторно-курортного лікування інвалідів із загального захворювання та інвалідів з дитинства у санаторно-курортних закладах регіону.

«Змінами передбачено здійснення закупівлі путівок місцевими органами соціального захисту населення за місцем перебування на обліку осіб із інвалідністю. Зазначені зміни дозволять максимально врахувати потреби осіб з інвалідністю у санаторно-курортному лікуванні відповідно до медичних показань та груп інвалідності», – пояснив директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА.

За його словами, фінансування витрат буде проводитися за рахунок коштів субвенції з обласного бюджету районним бюджетам та бюджетам міст обласного значення.

«Враховуючи, що з року в рік потреба в путівках для інвалідів складає близько 12 тисяч, а забезпеченість складає не більше 14 %, у рамках цих заходів передбачено виділення 12 млн грн щорічно для організації проведення санаторно-курортного лікування інвалідів із загального захворювання та інвалідів з дитинства, що надасть можливість додатково забезпечити санаторно-курортним лікуванням за рахунок коштів обласного бюджету 1600 осіб вказаної категорії», – зауважив Юрій Шпарага.

Також заходи програми доповнено пунктом, який передбачає відшкодування витрат на поховання померлих (загиблих) учасників бойових дій та інвалідів війни.

«Відповідне фінансове забезпечення за роками складає: 2016 рік – 2,3 млн грн, у наступних роках – по 3 млн грн», – повідомив директор Департаменту соціального захисту населення.

Харківська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*