Хворий на ДЦП львів’янин започаткував акцію #‎накавуздругом (ВІДЕО)

1 11 8 345212987534211 2. #‎накавуздругом, роман кисляк, особливими потребами

1 11 8 345212987534211 1

Хворий на ДЦП львів’янин Роман Кисляк подякував дружині президента Марині Порошенко за запрошення разом відвідати кафе і оголосив про початок просвітницької акції ‪#‎накавуздругом, покликаної змінити у суспільстві ставлення до людей з особливими потребами, повідомляє “Zaxid.net”.

Історія хворого на ДЦП переселенця з Донбасу Романа Кисляка, який зараз мешкає у Львові, стала широко відомою після інциденту з офіціантом львівського ресторану Vapiano, який випровадив Романа з ресторану через «підозрілий» вигляд.

У середу, 10 лютого, дружина президента Марина Порошенко висловила свою підтримку Романові Кисляку, зазначивши, що буде рада зустрітися з ним «за чашкою кави».

«Пані Марино, будемо пити каву! Я приймаю Ваше запрошення. Мені дуже приємно», – відповів Роман дружині президента 11 лютого.

Він також записав відеоролик, у якому оголосив про початок акції ‪#‎накавуздругом. Сенс акції полягає у спільному проведенні часу з людьми з особливими потребами у публічних місцях.

«Спілкуйтесь, веселіться, пийте каву, чай, їжте млинці, сирники, бургери або торти. Не забудьте сфотографуватися та поділитися з нами фото з хештегом #накавуздругом», – написав Роман Кисляк у своєму фейсбуці. – Якщо ви хочете приєднатись до акції, але не маєте знайомих з особливими потребами – пишіть «Емаусу» (львівський центр підтримки людей з особливими потребами – ZAXID.NET). Вони знайдуть для вас гарну компанію».

За задумом, приєднатися до акції можуть також і безпосередньо кафе і ресторани.

Роман Кисляк, який у Львові працює таксистом, переїхав з Донецька у 2014 році, після захоплення його рідного міста російськими бойовиками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*