Хворим на ДЦП вхід у львівські спортклуби заборонений: їхні візки забруднять підлогу

1 17 5 20160215211349 2. людей

1 17 5 20160215211349 1

В місті набирає обертів черговий скандал з дискримінацією людей з особливими потребами.

Після інциденту з львів’янином Романом Кисляком, якого вигнали із ресторану, виявилося, що випадки, коли людей з особливими потребами не хочуть бачити у різноманітних закладах, далеко не поодинокі. У Facebook мешканка міста Катрін Роінська написала про свого знайомого Остапа Стадника.

Катрін товаришує з Остапом багато років і, зізнається, що кращого друга годі знайти. Хоч школу він закінчував вдома, проте має відмінний атестат та червоний диплом з англійській філології ЛНУ імені Івана Франка. На життя заробляє тим, що дає приватні уроки з англійської мови. А ще Остап є одним із організаторів зустрічей молодих людей з діагнозом ‪‎ДЦП‬ (ГО «Відкриті серця»).

– Ми з ним часто ходимо на каву, усюди до нас ставляться дуже привітно, допомагають подолати сходинки, – каже Катрін. – Однак лікарі радять Остапові займатися плаванням. Є біля його дому і спортивний комплекс, з басейном. Та вже другий рік поспіль Остап не може сюди потрапити.

Виявляється, «такий клієнт буде своїм виглядом відлякувати відвідувачів». Принаймні так працівник закладу сказав хлопцеві у вічі. Розібратися у ситуації тоді намагалася навіть голова рай адміністрації Ірина Маруняк. Однак відповіді немає досі.

Через два роки Остап хотів випробувати долю вдруге і знову зібрався у той спорткомплекс. Однак цього разу вже по телефону повідомили, що його не допустять до закладу, оскільки його візок, по-перше, не проїде через турнікет, а по-друге, колесами забруднить усе.

– Мені взагалі дивно, як дозволяють відкривати такі заклади, котрі не відповідають нормам? – цікавиться Катрін. – Можливо, хоч тепер, після розголосу, вдасться змінити суспільство!

Мирослава Бзікадзе

PRESS-ЦЕНТР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*