Марина Порошенко та Роман Кисляк зустрілися у столичному кафе #накавуздругом

1 23 7 08cfa14ef2f161c791d06b113750d1a5 1456238221 extra large 1 2. #накавуздругом, особливими потребами

1 23 7 08cfa14ef2f161c791d06b113750d1a5 1456238221 extra large 1

23 лютого у рамках соціальної ініціативи #накавуздругом дружина Президента України Марина Порошенко зустрілася з Романом Кисляком, який має ДЦП. Зустріч відбулася у кафе-гастрономі «Kartata Potata» ресторатора, кулінарного експерта й друга Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями Даші Малахової.

Акція, під час якої українці запрошують на каву людей з обмеженими можливостями, розпочалася після того, як Романа вигнали з львівського ресторану, а пані Порошенко публічно запросила його на зустріч «за філіжанкою кави».

1 23 7 f4e0f4a43e74f4e68a8263c35de3d166 1456238225 extra large 2

Запроваджуючи ініціативу #накавуздругом, Роман Кисляк зазначив: «Неважливо, хто ця людина з особливими потребами – сліпий, глухий чи із синдромом Дауна. В першу чергу – це людина, її створив сам Бог, і вона має право на життя. Запрошуйте своїх особливих друзів. Можна не лише на каву, є театри, кінотеатри або просто прогулянки на природі. Не бійтеся нас, ми теж люди!».

Зустрівшись на каву, пані Марина та Роман обговорили проблеми людей з особливими потребами, підкреслюючи важливість змін у ставленні українців до цих осіб. Також Роман розповів Дружині Президента про свою активну громадянську діяльність, зокрема про допомогу дітям, людям похилого віку та пораненим бійцям на окупованому Донбасі.

Марина Порошенко подякувала Романові за соціальну ініціативу #накавуздругом, яка охопила всю Україну: «Дуже важливо, що українці відгукнулися на цю акцію та проявили свою небайдужість до осіб з обмеженими можливостями. Я знаю, що в рамках цього флешмобу цілі колективи запрошували на каву людей з особливими потребами. І мені б дуже хотілося, щоб ця акція була безстроковою, щоб ми щодня приділяли увагу таким людям, адже вони – цілий світ: цікавий, безмежний і неповторний».

Знаючи, що Роман працює у Львові таксистом, на згадку про зустріч пані Марина подарувала йому відеореєстратор.

Офіційне інтернет-представництво Президента України +ФОТО

Одна репліка к “Марина Порошенко та Роман Кисляк зустрілися у столичному кафе #накавуздругом”

  1. Ирина :

    Очень хорошо, что жена президента нашла время встретиться с Романом. В стране нет мест где бы инвалиды детства могли встречаться с такими как сами, особенно плохо чувствуют себя инвалиды детства, которые посещали Центры реабилитации.После этих центров путь в четыре стены – многие замыкаются и перестают говорить или появляются фобии – я плохой- Конвенция по правам инвалидов подписана, а отношение прежнее !!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*