У Чернігові з’явився центр для дітей-аутистів та їхніх батьків (ВІДЕО)

1 05 5 image 25 2. аутизм

Блакитний колір Надії, а ще він символізує підтримку тих, у кого виявили аутизм. Такий діагноз не вирок.

Аутисти можуть жити повноцінним життям – доводить американець Раун Кауфман. Він сам вилікувався, ще й написав книгу, як це зробити іншим. Його досвід у штатах переймала чернігівська родина Караванів. Тепер вирішили відкрити центр аби допомогти іншим батькам.

«Мы можем сказать, что мы 10 месяцев этим занимаемся – мы видим сдвиг, мы видим его отношение, мы видим, что он меняется – выходит из своей скорлупы, он обращается к нам, он просит нашей помощи, он любит с нами играть. Это медленный процесс, потому что мозг не может поменяться быстро. Но мы соединили и диету, и наши знания, и скажем, такой интенсив всей семьи», – розповідає співзасновниця Центру допомоги артистам Наталія Караван.

2-го квітня у всесвітній день інформування про аутизму вони з чоловіком і однодумцями відкривають двері своєї громадської організації батьків дітей з розладами аутичного спектру. Допомагатимуть тут батькам і дітям, бо для сімей діагноз аутизм часто шок і треба зібратися перш за все доросли, аби правильно допомогти малечі.

У приміщенні за адресою Преображенська, 14 є зали з заняттям з логопедом, психологами, дефектологами, – сюди запрошують батьків артистів. Тут дадуть напрям, як правильно працювати зі своєю дитиною, аби результат був помітний.

Батьки Захара Каравана, що заснували цей центр, сподіваються допомогти не лише своєму синові, а й десяткам таких самих дітей. Від міської влади просять, аби на наступній сесії їх включили до програми пільгової оплати оренди, адже приміщення не маленьке, а організація не прибуткова і житиме за благодійні внески.

Сюжет телеканалу «Дитинець»

GOROD.cn.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*