У Кіровограді особливі діти проходять з київськими медиками унікальний курс лікування

1 06 3 0e573f344bcb1ba0d034ecf2eea14b66 1 2. лікування

1 06 3 0e573f344bcb1ba0d034ecf2eea14b66 1

У Кіровоград з Києва приїхали спеціалісти «Центру стимуляції мозку», аби провести обстеження та лікування дітей з особливими потребами. Хоча лікування проводять платно, однак рідним пацієнтів не потрібно витрачати кошти на дорогу і проживання у Києві. Завдяки батькам дітей з особливими потребами вдалося запросити спеціалістів до Кіровограда.

«Я виховую двох діток, один з яких аутист. Син п’ять років не розмовляв. А після двох курсів мікрополяризації хлопчик почав говорити. Звичайно, потрібно займатися далі з логопедом. Але це величезний рух вперед. І я знаю про такі досягнення у багатьох родинах», – зазначила організатор цього заходу, член батьківського комітету Центру соціальної реабілітації (денного перебування) дітей-інвалідів, громадська активістка Оксана Мармалюк.

У коментарі кореспонденту «РК» Оксана зазначила, що один курс триває приблизно десять днів, але кількість лікування кожному маленькому пацієнту підбирають індивідуально. Перед мікрополяризацією всі діти проходять ретельне обстеження і лише потім лікарі вирішують доцільність і частоту таких курсів. У медичних закладах Кіровограда жодного подібного медичного обладнання немає. Мати особливої дитини розповіла, що зараз такий курс лікування проходить приблизно 20 діток. «А вся історія із запрошенням столичних лікарів сталася випадково. Я приїхали з дитиною на мікрополяризацію у Київ, зняла квартиру через інтернет. І лише згодом виявилося, що наше житло на дев’ятому поверсі, де немає води. Я була шокована. Приходжу в лікарні і кажу приїздіть в Кіровоград», – зазначила жінка. Тобто випадок долі зробив так, щоб слова матеріалізувалися.

Хоча столичні лікарі могли і не приїхати. Адже не щодня на прохання батьків приїжджають медики з Києва. Тим паче для спеціалістів не було відведено місця. А часу залишилося зовсім мало. Тому було прийнято рішення орендувати кабінет в одному з бізнес-центрів Кіровограда. Зараз батьки особливих дітей мріють створити кімнату для музичної терапії діток. І дякують усім, хто відгукнувся на їхня прохання. Адже вони так хочуть, аби їхні дітки навчилися ходити, розмовляти, самостійно їсти, одягатися, навчатися, тобто все те, що роблять звичайні діти.

Довідка. Мікрополяризація – це метод, в основі якого лежить лікувальний вплив постійного електричного струму малої сили на нейрони головного або спинного мозку. Мікрополяризаціі за допомогою впливу струму фізіологічної частоти (мікроампер) на пошкоджену нервову тканину дозволяє швидко і ефективно відновити її функції. У результаті стає можливим повернути слух, зір, рухову активність, відновити мову після інсультів, черепно-мозкових травм.

1 06 3 da96ee072e0cf2135015c2cc8405206e 2

“Рідний Кіровоград”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*