Львівський католицький та Черкаський національний університети обмінялися досвідом роботи з особливими дітьми

1 05 2 2096 2. людьми

1 05 2 2096 1

Особлива зустріч пройшла на базі кафедри соціальної роботи та соціальної педагогіки Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Із презентацією власної діяльності завітали представники Центру духовної підтримки осіб з особливими потребами «Емаус» Львівського католицького університету.

Емоційно і зворушливо розповіли гості про проблемні питання в сфері соціальної роботи з неповносправними людьми. Своє ставлення до таких людей гості зі Львова Надія Надільна та Надія Калачова висловили такою фразою: «Є люди, що не живуть інтелектом, а живуть серцем і живуть емоціями. Спілкування і дружба з такими людьми — це дарунок і очищення для всіх інших».

У зустрічі взяли участь представники громадських організацій Черкащини, що працюють із людьми з інвалідністю. Зокрема, громадські організації «Ми просто інші», «Школа Віра», «Спілка батьків молоді з інвалідністю», які переймаються проблемами дітей та молоді з ДЦП та аутизмом. Розмова вийшла дуже конструктивна. Спільно обговорили програми для дітей з аутизмом, яких визнають ненавчуваними і не приймають до закладів освіти.

Спеціальним гостем зустрічі став 9-річний Женя зі Сміли, який читав вірші та кмітливо коментував усе, що відбувалося під час зустрічі. Мама Жені поділилася досвідом навчання сина в загальноосвітній школі, розповіла про його взаємини з учителями і однокласниками.

Викладачі кафедри соціальної роботи та соціальної педагогіки Інна Ченбай та Валентина Тихолоз обговорили шляхи подальшої співпраці з центром «Емаус» та можливості студентських обмінів. Адже підготовка фахівців соціальної сфери вирізняється значною практичною спрямованістю. Студентам у процесі навчання просто необхідно брати участь у роботі державних і громадських організацій.

ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва

Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*