В Укрінформі відкрилась фотовиставка “Люди необмежених можливостей”

1 20 2 1463658563-5056 1 2. паралімпійців, інвалідністю

1 20 2 1463658563-5056 1

Київ. 19 травня в “Укрінформі” відкрилась фотовиставка “Люди необмежених можливостей”.

На відкритті присутні вітали її героїв – українських паралімпійців, які прославляють країну своїми перемогами і подають приклад мужності, повідомляє кореспондент агентства.

1 20 2 1463658563-1904 2

“Я б хотів подякувати загалу паралімпійців і дефлімпійців, які зібралися тут… Дивлюся на вас – і беру з вас приклад, як бере його і вся країна. Тому що ви нескорені духом. І особливо це важливо в умовах проведення АТО, а фактично – війни, коли молоді хлопці іноді приходять з фронту інвалідами. Ви їм показуєте, як можна перебороти насамперед себе”, – сказав міністр молоді і спорту Ігор Жданов.

Гості, серед яких були як члени української паралімпійської збірної, так і представники держави і громадських організацій, оглянули світлини, на яких фотограф Валентин Кармінський “зупинив миттєвості” трьох Паралімпіад – в Пекіні, Лондоні і Ванкувері.

1 20 2 1463658563-5918 3

“З того часу, як 2008 року потрапив в якості фотожурналіста на Паралімпіаду в Пекіні, іншого спорту, крім паралімпійського, вже й не знімаю. Бо тоді, коли я занурився у цю атмосферу, в мене стався справжній перелом у житті і світосприйнятті. Це був надзвичайно надихаючий досвід”, – зізнався автор фотографій.

Президент Національного паралімпійського комітету України Валерій Сушкевич відзначив важливість фотовиставки, що відкрилась сьогодні. “Одне з найкращих інформаційних агентств акцентувало увагу на нашій роботі. Ми рухаємось до 15-ї Паралімпіади. І те, що ви зараз зробили, сприяє подальшому усвідомленню значимості того, що робить цей зал (паралімпійці, які зібрались в залі – Ред.), Міністерство молоді і спорту, Паралімпійський комітет”, – підкреслив Сушкевич.

На відкритті виставки виступили і спортсмени-паралімпійці. “Добре, що очима фотожурналістів люди побачать, чим ми живемо: наші злети і падіння, розчарування і перемоги… Ми живемо, ми працюємо і ми показуємо людям, як треба жити”, – сказала неодноразова чемпіонка паралімпійських ігор Олена Акопян.

1 20 2 1463658563-6701 4

Директор департаменту соціального захисту інвалідів Міністерства соціальної політики Оксана Полякова у своєму виступі повідомила, що цьогоріч держава виділила додаткових 15 млн грн на продовження будівництва Західного реабілітаційно-спортивного центру в Карпатах, де тренується паралімпійська збірна України і відновлюються воїни АТО. “В цьому році ми виділили додатково 15 млн грн на його будівництво, і 4 млн вже профінансовані”, – заявила Полякова. Також вона висловила надію на те, що Національний центр паралімпійської та дефлімпійської підготовки та реабілітації інвалідів, який знаходиться в Євпаторії, не буде розграбований, перепроданий чи перепрофільований окупантами і після деокупації Криму буде повернутий “в тому вигляді, в якому його залишили”.

Генеральний директор “Укрінформу” Олександр Харченко підкреслив, що виставка, що відкрилась сьогодні, не стане поодиноким випадком, а розпочне цілу низку заходів, покликаних привернути увагу суспільства до проблем людей з інвалідністю. “Хотілося б сьогоднішньою зустріччю розпочати цикл серйозних розмов, дискусій, тому що ці спортсмени (з інвалідністю. – Ред.) дають нам багато, але ми повинні їм віддати ще більше”, – зазначив Харченко.

1 20 2 1463658485-1474 5
Паралімпійці

На необхідність таких заходів вказав і президент ГО “Рівні можливості” Костянтин Кузьмін. Він також оголосив про початок конкурсу для журналістів на кращий матеріал, присвячений досягненням людей з інвалідністю. “Хочемо отримати від людей, як професіоналів, так і аматорів, фото, відеоконтент або публікації від журналістів на тему надзвичайних досягнень людей з інвалідністю у різних сферах життя”, – сказав він. За словами Кузьміна, фінал конкурсу пройде 3 грудня цього року.

Нагадаємо, виставка “Люди необмежених можливостей” організована Українським національним інформаційним агентством “Укрінформ”, Національним паралімпійським комітетом України та громадською організацією “Рівні можливості”. В яскравих світлинах відображені миттєвості боротьби спортсменів-паралімпійців за перемогу.

Укрінформ +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*