Талановиті та особливі — фотопроект «Сонячні діти» дістався Харкова

1 14 1 df3ad1b24179. сонячні діти, синдромом дауна

«Сонячні діти» — виставка під такою назвою відкрилась у Харкові. На світлинах, зроблених херсонським фотохудожником Олександром Андрющенком, — дівчата та хлопців із синдромом Дауна.

Олександр розповів: на створення таких робіт його надихнув випадок.

Олександр Андрющенко, фотохудожник

Увидел материал о девочке с синдромом Дауна, которая в свои 14 лет на международном конкурсе завоевала серебряную медаль. Я удивился, и понял, что если работать с такими детками, они могут достигать результатов.

Загалом в експозиції представлено 47 світлин. Саме такою є кількість хромосом у дітей з синдромом Дауна, — розповів Олександр. Моделями для фотографій стали 13 дітей сонця з Херсонського регіону. Наприклад, на цих світлинах — маленький Макс. Незважаючи на те, що хлопчику і 2-х років не має, він багато чого вміє.

Олександр Андрющенко, фотохудожник

Он самостоятельно работает с обучающими программами на планшете. Понимает русский, украинский и английский языки. Правда, из-за своей особенности, он пока еще очень плохо говорит.

А ось це — 10-річна школярка Анастасія.

Олександр Андрющенко, фотохудожник

Абсолютно нормально общается, прекрасно разговаривает. Очень добрая девочка, когда мы с ней познакомились, начали работать смотреть фотографии, Настя уже осознанно позировала.

Юлія Гімаєва про труднощі, які доводиться долати дітям з особливими потребами, знає не з чуток. її синочок Денис — теж дитина сонця. На виставку вони прийшли разом.

Юлія Гімаєва, відвідувач

Действительно, солнечные дети от них идет солнце, позитив. На всех фотографиях видны эти большие глаза. Эта фотовыставка покажет, какие они есть на самом деле, что не нужно их бояться. Они немножко не такие, но их нужно воспринимать и быть к ним терпимее.

Серед відвідувачів фотовиставки і Тетяна Крохмаль. Жінка працює в благодійній організації батьків дітей з хромосомними особливостями. На Харківщині таких дітей — близько трьох сотень. І подібні фотовиставки вкрай важливі,- певна жінка.

Тетяна Крохмаль, відвідувач

Сегодня я бы сказала такой большой праздник, потому что мы еще раз обращаем внимание на ребят с хромосомными особенностями, конкретно на детей с синдромом Дауна. Мы даем понять, что очень важно, чтобы эти дети социализировались. Ходили в школу, садик, чтобы с ними дружили другие ребята.

Побачити експозицію «Сонячні діти» городяни можуть в обласному центрі культури та мистецтв до кінця червня. Потім фотороботи поїдуть по інших містах України.

Мілен Мода

ФІЛІЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ ТЕЛЕКОМПАНІЇ УКРАЇНИ «ХАРКІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ДИРЕКЦІЯ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*