«Відкриті серця» презентували соціальну програму «Ми – поруч»

1 17 3 0 2. функціональними обмеженнями

1 17 3 0 1

Вінницька обласна громадська організація «Асоціація захисту та допомоги інвалідам «Відкриті серця» презентувала нову програму з підготовки сервісних груп допомоги та супроводу людей з функціональними обмеженнями «Ми – поруч», яка реалізовується за підтримки обласної державної адміністрації та обласної Ради.

Нагадаємо, що громадська організація «Відкриті серця» стала однією з 12 переможців конкурсу з визначення програми (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка у 2016 році за рахунок коштів обласного бюджету, який щороку традиційно проводиться Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

«В країнах Європи та Америки вже тривалий час працюють сервісні групи по наданню професійної допомоги людям з обмеженими можливостями. Це закріплено на законодавчому рівні», – зазначила директор Вінницького обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій» та керівник програми Світлана Демко.

Програма має на меті забезпечити доступ людям з функціональними обмеженнями до нових індивідуальних, якісних сервісних послуг супроводу та допомоги, а також сприяти поінформованості студентської молоді щодо потреб та можливостей людей з інвалідністю, розвитку духу толерантності, волонтерства та благочинності, завдяки участі у тренінгових навчаннях по здобуттю навичок допомоги підтримки в повсякденному житті людям з важкими формами інвалідності.

«На перший погляд, метою проекту є підготовка сервісних груп, що будуть працювати з людьми, які мають функціональні обмеження. Проте, реалізація програми дозволить сформувати позитивне ставлення суспільства до осіб з інвалідністю та бажання надавати їм допомогу» – розповіла заступник голови ради Асоціації «Відкриті серця» Наталія Головко.

В рамках програми на базі національного медичного університету ім. М. Пирогова, державного педагогічного університету М. Коцюбинського та інституту Університету «Україна» буде відібрано 45 студентів, які пройдуть відповідну фахову підготовку та зможуть взяти участь в роботі сервісних груп.

«Кожен студент-медик зобов’язаний мати знання з медико-соціальної реабілітації, тому що так чи інакше зіштовхнеться у своїй професійній діяльності з особами, які мають інвалідність», – відзначила голова ВОГО «Вінницька асоціація медиків» Руслана Харковенко.

За підсумками програми планується розробка методичного посібника щодо специфіки роботи з людьми, які мають функціональні обмеження та його розповсюдження в закладах соціальної сфери.

«В університеті «Україна» приділяється значна увага підготовці фахівців за напрямком «соціальна робота» – зазначила депутат міської ради, директор Вінницького інституту Університету «Україна» Ганна Давиденко.

Реалізація програми дозволить підвищити якість надання суспільних послуг та послужить значною підтримкою родин в яких проживають люди з важкими формами інвалідності щодо зняття психологічного та фізичного навантаження.

Детальніше про програму можна дізнатися на офіційній веб-сторінці громадської організації «Асоціація захисту та допомоги інвалідам «Відкриті серця» (http://vidkryti-sercya.org.ua).

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

Вінницька ОДА +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*