На авіафест

1 18 8 IMG 2220 1 2. інвалідністю

1 18 8 IMG 2220 1

Небо завжди манило до себе людей. Хотілося відчути ризик польоту, його красу і величність. До того ж Кіровоградщина вже понад півстоліття готує кадри для авіації. А це і пілоти, і керівники спортивних аероклубів, і диспетчери, які відповідають за безпеку польоту. Відчути себе краплинкою в неосяжному повітрі мріяли і діти з інвалідністю. Щоправда, не завжди вони мали таку можливість. Адже здебільшого подорожують вони небагато, особливо ті, що на візках. Тож, коли дізналися про авіаційне шоу, яке так гучно рекламувалося в пресі, ініціювали поїздку до Малої Виски. Саме тут за ініціативи міського голови Малої Виски Юрія Гульдаса та професора, доктора технічних наук, начальника Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету Сергія Неділька відбувся авіафест.

Подбали про поїздку дітей до Малої Виски керівники обласної громадської організації інвалідів «Народна академія творчості» (голова – Ельміра Небесна) та обласної благодійної організації (директор – Алла Лелека). Саме вони привезли до Малої Виски 75 дітей з інвалідністю та їх батьків. І це лише маленька краплинка їх організацій, адже знайти автобус на таку велику кількість місць просто неможливо. До речі, коли дізналися, що автобус яким мали їхати на свято зламався, то відсунувши усі справи мерщій кинулися шукати іншого. Адже сподівання дітей та їх мрії повинні збуватися. Допомогли давні друзі – священик, керівник молодіжного осередку недільної школи, Іван Верескун з Храму Благовіщення Пресвятої Богородиці.

Для початку зазначу, що на аеродромі зібралися тисячі людей. Приїхали гості з багатьох міст, навколишніх районів, областей. Були і почесні гості з Норвегії, Одеси, Дніпра. Видовище захоплювало: парашутисти, показові виступи літаків, авіа тренажери та багато іншого. Всюди неможливо було встигнути і все охопити навіть зором. До того ж мучила спека.

Втім, усі залишилися задоволені. І прощаючись, запевняли – враження незабутні.

Але напевно не було б цих вражень, якби не допомога спонсорів. Адже вивезти людей з інвалідністю, та ще й на візках дуже нелегко. Тож дякуємо Артему Стрижакову, голові громадської організації Кіровограда «Перспективи міста», Кіровоградській міській та Маловисківській районній організаціям Аграрної партії, особисто заступнику Кіровоградської міського осередку Аграрної партії Миколі Сторожуку. До того ж представники Аграрної партії особисто провели дітей у дорогу, подарувавши їм на згадку повітряні кульки. Важливо, що дітей з особливими можливостями очікували і в Малій Висці, де створили для них умови: поставили стільці, зробили намети, забезпечили водою.

Щоправда, не вдалося здійснити усі мрії: наприклад, побувати в кабіні літака, а особливо піднятися у повітря. Причин для цього багато. Але діти з обмеженими можливостями впевнені, що обов’язково зможуть здійснити невеличку подорож ще раз, а можливо і піднятися у необмежене повітря. Адже мрії збуваються.

1 18 8 IMG 2160 2

1 18 8 IMG 2161 3

Ольга Бичова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*