Андрій Рева: Людям, які пересуваються на візках, потрібно об’єднуватись

1 21 4 95173214 2. інвалідністю

1 21 4 95173214 1Міністр соціальної політики Андрій Рева зустрівся із головою Фонду Асоціації інвалідів-комп’ютерників Юлією Ресенчук. За словами цієї мужньої, з активною життєвою позицією дівчини, Фонд під її координуванням створює можливості для повнішої реалізації себе людям з інвалідністю в ІТ-сфері.

В Україні потрібно ще чимало зробити у сенсі працевлаштування, аби створити максимально незалежне життя для людей з інвалідністю. За словами Юлії Ресенчук, подекуди „працевлаштовуються” трудові книжки, а не самі їх власники.

Окрім проблеми працевлаштування людей з інвалідністю, необхідності окреслення якісної соціальної роботи з ними на принципах незалежного життя, говорили про інклюзію, про проблеми архітектурної доступності, як одну з вагомих складових побуту людей з інвалідністю, що дозволяє почувати себе незалежно. За приклад Міністр Андрій Рева порадив звернути увагу на досвід Вінниці, що в цьому сенсі насправді є просунутим містом. Там не лише по всьому місту встановлені пандуси для людей на візках у загальних публічних місцях, а й, скажімо, в школах є спеціальні ліфти для школярів з інвалідністю. І досить активною є сама вінницька організація людей з інвалідністю.

Як зазначив Міністр, чимало залежить з одного боку від ініціативи самих людей з інвалідністю, ну й з іншого – від того, як проймається потребами цих людей влада. У столиці над вирішенням цілого комплексу, озвучених головою Фонду Юлією Ресенчук, проблем потрібно чимало попрацювати, аби втілити природне прагнення людей з інвалідністю відчувати себе незалежними в соціумі.

Міністерство соціальної політики України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*