Прес-реліз: Соціалізація дітей з аутизмом за допомогою “фуд-терапії”

Прес-реліз: Соціалізація дітей з аутизмом за допомогою “фуд-терапії”. київ, аутизм, проект handmade charity, проект kids autism games, розлади аутичного спектру, person, clothing, people, group, several, crowd. A group of people sitting at a table

Київ. В неділю, в рамках проекту `Handmade charity`, який реалізується єврейською платформою Juice, діти з аутизмом, що беруть участь в проекті Kids Autism Games, отримали можливість зібратися не на спортивному стадіоні, а в грузинському ресторані. Juice та партнер проекту ресторан «Хінкальня» подарували особливим дітям, якими опікується благодійний фонд “Дитина з майбутнім” та Благодійний фонд «Спорт заради миру», можливість проявити себе та розкрити свій потенціал в кулінарному мистецтві. Для дітей з аутизмом нові блюда в їхньому меню – це як правило велика проблема і стрес. Тому коли дитина вчиться готувати сама, відчуває тісто на дотик, формує його, сама кладе начинку, вона готова буде спробувати те, що сама готувала. Крім того готування в ресторані відкриває для сімей з дітьми з аутизмом доступ до походу в заклад громадського харчування.

В рамках події під керівництвом досвідчених кухарів 10 дітей з аутизмом під наглядом батьків та за участі журналістів ліпили, спілкувалися, посміхалися та смакували хачапурі “по-аджарськи”, після чого мали можливість презентувати та пригостити своєю стравою кожного.

Платформа Juice – ініціатива, яка об’єднує молодих людей навколо добрих справ, розвиває благодійність, та відроджує культурні цінності єврейської громади, серед яких – допомога іншим. `Handmade charity` є одним із дитячих проектів, що реалізується ініціативою.

Kids Autism Games – спортивний дитячий проект для дітей з аутизмом, але його учасники не тільки обожнюють спорт та бігають марафони на рівні з іншими, але й цікавляться кухнею. Його організатори вирішили скористатися періодом літніх канікул та дати змогу діткам відпочити, взявши участь у проекті `Handmade Charity`. Саме тому зустріч команди Kids Autism Games відбулася в ресторані, де діти з аутизмом вчилися готувати і спілкуватися між собою.

«Для особливих дітей дуже важливі як спортивні заняття, так і фактор соціалізації. Вони повинні вчитися бути командою, діяти згуртовано, розуміти такі на перший погляд прості речі як терпіння, витримка, толерантність, системність, порядок», – розповідає Інна Сергієнко, мама одного із учасників майстер-класу та засновник фонду «Дитина з майбутнім».

Майстер-клас дав можливість краще налагодити спілкування між учасниками проекту, соціалізувати та згрупувати їх, підтримати командний дух, розвинути їхні комунікаційні навички та дрібну моторику.

«Такі заходи є дуже важливими для соціалізації та всебічного розвитку дітей з аутизмом. Відомо, що саме серед дітей, які мають розлади аутичного спектру є дуже талановиті особистості і нашою ціллю є надати їм можливість спробувати себе у різних напрямках, чи то мистецтво, чи то кулінарія, чи то спорт, щоб дати їм можливість знайти себе та розкрити свій потенціал», – зазначила Наталя Мартіашвілі, директор Благодійної організації «SPORT for PEACE».

«Ми щасливі, що маємо нагоду реалізовувати цікаві, повні вражень, заходи для дітей та залучати соціально-відповідальних рестораторів, та інший бізнес до таких проектів. Небайдужість завжди наснажує.», – поділилась враженнями координатор проекту `Handmade Charity` Анна Гутман.

Довідково:

KidsAutismGames – це спільна ініціатива Державного підприємства «Національний спортивний комплекс «Олімпійський», Фонду «Дитина з майбутнім» та Благодійної організації «SPORT for PEACE». Проект почав свою діяльність на початку лютого 2017 року. Щотижня професійні тренери «SPORT for PEACE» тренують біля 20 дітлахів з аутизмом у Зеленому серці НСК «Олімпійський». Такі тренування були розроблені спеціально, щоби через ігрові змагання навчити дітей взаємодіяти між собою, розвинути моторику, поліпшити фізичний стан дітей та привити їм любов до занять спортом.

Juice – благодійна ініціатива, створена молодими людьми для об’єднання єврейської громади навколо добрих справ. Ініціативою реалізується 15 соціальних та культурних проектів для молоді, дітей з особливими потребами та літніх людей.

Контакти для ЗМІ: Тетяна Савіцька, (067)2464099 або

Фонд допомоги дітям з синдромом аутизму «Дитина з майбутнім»