У Вінниці пройшов V Всеукраїнський фестиваль творчості людей з обмеженими можливостями «Багряна осінь на Поділлі-2016»

У Вінниці пройшов V Всеукраїнський фестиваль творчості людей з обмеженими можливостями «Багряна осінь на Поділлі-2016». обмеженими можливостями, фестиваль, інвалідів

1_11_1_1

Люди з обмеженими можливостями продемонстрували свої таланти на сцені театру імені Садовського. У місті пройшов V ювілейний відкритий всеукраїнський фестиваль творчості людей з обмеженими можливостями «Багряна осінь на Поділлі-2016». Організатором фестивалю виступив вінницький осередок Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України».

Участь у фестивалі взяли 19 учасників з п’яти областей України. Виконавці продемонстрували глядачам вірші, пісні та запальні танці. Також на гостей чекав показ мод від вінницької дизайнерки та інтегрований флешмоб «Життя – одне для всіх».

Голова Вінницької міської організації Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» Віталій Діденко розповів, що географія учасників фестивалю щорічно розширюється.

– З кожним роком кількість артистів та їх професійний рівень зростає, – сказав Віталій Діденко. – Переможці фестивалю «Багряна осінь на Поділлі» представляють Вінниччину та Україну на міжнародних змаганнях. Сьогодні ми вирішили провести концерт та презентувати подарунки усім учасникам. У нас є багато талановитих артистів, яких ми не хочемо «ховати» від глядачів.

Голова благодійної організації «Благодійний фонд Людмили Станіславенко» долучилась до організації фестивалю. За словами Людмили Станіславенко таланти виконавців просто вражають, а деякі номери не можна дивитися без сліз на очах.

– Вважаю, що сьогодні пройшов чудовий концерт, – сказала голова благодійного фонду. – Виконавці продемонстрували високий рівень майстерності. На жаль, зі сцени лунали пісні та вірші про АТО, під час таких номерів важко було стримувати емоції. Не вперше відвідую фестиваль «Багряна осінь на Поділлі» і щороку мене прикро вражає кількість вінничан, які приходять подивитися концерт. Сподіваюсь, наступного року ситуація зміниться на краще, адже учасники та організатори відповідально ставляться до фестивалю та демонструють глядачам найкращі номери.

За словами заступника голови Вінницької міської організації Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» Дмитра Швеця, фестиваль допомагає учасникам розвиватися.

– Ми не обирали переможців, проте після завершення всі отримали подарунки та дипломи учасників, – зауважив Дмитро Швець.

26-річна вінничанка Марія Остапенко презентувала глядачам вірш про Україну. Артистка розповіла, що має багато хобі та поєднує свої захоплення з громадською роботою.

– Я не вперше беру участь у фестивалі «Багряна осінь на Поділлі», – розповіла дівчина. – Мій виступ був присвячений подіям на Сході країни. Переглядаючи новини та читаючи інформацію про військові госпіталі, я розумію, наскільки важко хлопцям у зоні проведення антитерористичної операції. Участь у фестивалі дозволяє саморозвиватися та не закриватися у собі. Подібні заходи показують, що всі люди мають таланти і ми повинні дивитися один на одного, як на рівних.

Минулорічна переможниця з Могилева-Подільського 23-річна Юліана Гаріна зазначила, що участь у фестивалях та конкурсах стимулює йти далі та розвиватися. Дівчина розповіла, що вийти на сцену вперше доволі важко, проте згодом виступати стає легше, адже учасники підтримують один одного.

– Я вже втретє беру участь у цьому фестивалі, – повідомила учасниця концерту. – Конкурси дають мені натхнення. Я тут не заради перемоги, а для того аби поспілкуватися з іншими людьми. Вважаю, що тут немає переможців та переможених, адже кожен учасник по-своєму особливий.

Вінницька обласна Рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*