Інваліди навчатимуться у вищих навчальних закладах Кременчука за рахунок міського бюджету

1 03 4125521. вищих навчальних закладах, навчання, інваліди

31 липня на пленарному засіданні ХХІІ сесії міської ради VІ скликання депутати затвердили зміни до Програми соціального забезпечення та соціального захисту населення м. Кременчука «Турбота» на 2012 рік. У розділ «Освіта» внесли доповнення щодо забезпечення щорічного надання фінансової допомоги інвалідам шляхом оплати вартості їх навчання у вищих навчальних закладах міста та затвердили положення про організацію навчання за рахунок коштів міського бюджету.

Відповідно до затвердженого положення право на навчання у вищих навчальних закладах Кременчука за рахунок коштів міського бюджету мають інваліди 1,2,3 груп віком до 35 років з середньою або середньо-спеціальною освітою.

Після отримання повідомлення ВУЗу, що підтверджує готовність надання освітніх послуг інвалідам (за виключенням навчання за рахунок державного бюджету), вони повинні звернутися до міського голови з відповідною заявою до якої додаються наступні документи:

– копія паспорту (1,2,11 сторінки);

– копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру або паспорта з позначкою щодо наявності права здійснювати будь-які платежі без ідентифікаційного номеру;

– копія довідки МСЕК про встановлення інвалідності.

Заява та пакет документів розглядатиметься комісійно, після чого прийматиметься рішення про відшкодування витрат за навчання інваліда. У разі отримання фінансової допомоги на навчання від Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів за рахунок коштів міського бюджету сплачуватиметься різниця вартості навчання. Вищий навчальний заклад повинен надати в управління економіки виконкомі міської ради економічне обґрунтування вартості навчання.

У разі недостатніх бюджетних асигнувань виконавчий комітет Кременчуцької міської ради може прийняти рішення про оплату вартості навчання інваліда частково. Якщо студент матиме незадовільні оцінки за результатами екзаменаційної сесії, кошти на подальше навчання не виділятимуться. У разі наявності поважних причин, що вплинули на результати екзаменаційної сесії, виділення коштів продовжать на наступний семестр, але за цей час необхідно перескласти екзамени, по яким були незадовільні оцінки, тільки в такому випадку оплату вартості навчання буде продовжено.

Офiцiйний сайт кременчуцької міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*