Вперше в Україні відкрили курси оператора ПК для незрячих

1 27 23460. освіту

Здобути якісну освіту нині прагне чимало молодих людей, серед них і потенційні студенти з обмеженими фізичними можливостями. З десяток спеціальностей в Україні можуть здобути незрячі. У цьому переліку віднедавна й професія оператора персонального комп’ютера, повідомляє ІА «Наголос».

Як йшлося у ефірі Волинського телебачення, у Волинському центрі реабілітації інвалідів нині навчається 15 людей, які потребують особливого підходу. Тут здобувають і середню, і професійну освіту. Як розповів голова обласної організації сліпих Юрій Симончук, цим людям найважче перебороти себе і психологічно налаштуватися, аби отримати хорошу спеціальність. Незрячі не уникають роботи, а, навпаки, повіривши у власні сили, прагнуть її знайти.

У приклад Ю. Симончук ставить Швецію. За його словами, там незрячі освоїли 88 професій, а в Україні – до десятка. Зокрема, у нашій країні є хороші незрячі вчителі, юристи, масажисти. Одна із цікавих професій для незрячої людини – звукорежисер.

В обласному центрі реабілітації інвалідів зору кажуть, що уже вісім людей пройшли курси за професією оператора ПК. Більшість працедавців вимагають знання комп’ютера. Щоб виконати цю умову, незрячим достатньо встановити спеціальне програмне забезпечення і навчена людина може легко працювати з різними завданнями.

Серед слухачів курсів – люди із різних куточків Волині. Оскільки такі курси – перші в Україні, здобувати освіту тут хочуть і слабозорі із сусідніх областей.

Мар’яна Шевчук

Одна репліка к “Вперше в Україні відкрили курси оператора ПК для незрячих”

  1. Евгений Свет :

    Курсы ПК – конечно очень важно. Особенно для людей с проблемами зрения. ОЧЕНЬ ПОРАДОВАЛО название статьи. Таки в 2013 году наконец ВПЕРВЫЕ такие курсы открыли. Видно госпожа Марьяна Шевчук очень любит эксклюзив. А то, что она, без всякого злого умысла, походя, облила грязью всех тех, кто с середины 90-х работал в этом направлении, так это ничего… у нас любой социальный или реабилитационный проект, на который упал глаз местечкового журналиста есть ПЕРВЫЙ!!!!. видать эксперты от СМИ и предположить не могут, что даже если проект и сотый, но нормально реализуется с пользой для клиента, то новость менее значимой от этого не становиться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*