Поранені бійці АТО можуть отримати освіту на пільгових умовах

1 27 1 173994 2. інвалідів

Триває прийом заявок на вступ до вузу і перекваліфікацію

Отримавши каліцтва на війні, бійці, які хочуть здобути освіту або змінити спеціальність, можуть подати заявку для участі у програмі “Освіта для інвалідів АТО”. Про це LB.ua повідомила координатор програми Ірина Ковбаса.

Програма реалізується Міносвіти і науки спільно з “Центром освітнього моніторингу” від початку 2015 року. Зараз, у розпал вступної кампанії, прийом заяв триває.

“Ми чекаємо всіх: тих, хто хоче отримати професійно-технічну або вищу освіту, кому треба змінити спеціальність з урахуванням обмежених фізичних можливостей. Вчитися можна очно, заочно і дистанційно, на звичайних курсах або на підготовчих відділеннях, у вишах і технікумах, ПТУ”, – пояснює Ірина Ковбаса.

Охочим треба зв’язатися з оргцентром – надіслати свої дані: ПІБ, місце проживання, контакти (телефон та електронну адресу), інформацію про першу освіту і побажання щодо спеціальності.

Станом на середину червня в роботі заявки від 13 бійців, усі – на здобуття вищої освіти. Координатор програми підкреслює, що у підборі вишу максимально враховуватиметься його територіальна доступність для інвалідів.

За словами Ірини Ковбаси, “Центр освітнього моніторингу” активно працює з волонтерами майже всіх шпиталів України. “Але більшість бійців нашій категорії або все ще проходять лікування та реабілітацію, або вже знову рвуться на фронт”, – зазначає координатор програми.

Небажання повертатися в активне мирне життя психологи називають наслідком посттравматичного синдрому. Але наголошують, що дуже важливо доносити до учасників та інвалідів АТО інформацію про можливості навчання та перекваліфікації.

Контакти програми “Освіта для інвалідів АТО”: , телефони: 068 7787225, 063 3366951, 066 2933717.

Леся Падалка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*