«Кожна дитина має право на освіту» – Марина Порошенко відвідала урочисту лінійку Білоцерківської школи з інклюзивним навчанням

1 07 1 300 400 776639001441261783 1 2. школи

  1 07 1 300 400 776639001441261783 1Дружина Президента взяла участь в урочистостях з нагоди Дня знань у Білоцерківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №20. Цього року навчальний заклад поповнився на 89 першокласників. В цій школі, разом з іншими дітьми, навчаються 26 учнів з порушенням опорно-рухового апарату.

У вітальному слові Марина Порошенко наголосила: «Атмосфера радості й надії сьогодні панує в кожній українській школі. Але ваша школа – особлива. У цих стінах відбувається діалог гуманізму й толерантності. Спільними зусиллями ви робите надважливу справу – допомагаєте особливим дітям знайти себе у житті».

Пані Порошенко висловила подяку викладачам та батькам за те, що виховують підростаюче покоління в дусі взаємоповаги, рівних прав і можливостей, а також плекають справжніх патріотів України: «Немає чужих діточок. Вони всі наші – це український народ. Важлива соціалізація цих дітей, щоб вони відчували, що їх сприймають у суспільстві, що їх люблять, з ними рахуються і їм допомагають».

За словами директора школи Ольги Борисюк, учні вчаться одне в одного чутливості, гуманності, розумінню чужого болю – вони готові прийти на допомогу і подарувати нові можливості тим, кому цього не вистачає.

У цьому навчальному закладі спеціально для дітей з особливими потребами створене безбар’єрне середовище для здобуття освіти: побудовано пандуси, облаштовано кабінети фізичної реабілітації та психологічного розвантаження, санітарно-гігієнічні кімнати, введено в експлуатацію ліфт, організовано транспортування дітей.

Дружина Президента подарувала школі обладнання для кабінету фізичної реабілітації: масажний стіл, профілактор Євмінова та велотренажер.

Марина Порошенко виокремила питання впровадження інклюзивної освіти як один з пріоритетних напрямків своєї діяльності: «Я впевнена, що ця методика має розповсюджуватися всією Україною, щоб діти в усіх регіонах відчували себе не покинутими, а рівноправними членами українського суспільства».

  1 07 1 924337001441261969 2

Київська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*