Інклюзивні процеси вимагають навчання педагогічних працівників

1 01 4 159874235122 2. дітей

До Всесвітнього дня розповсюдження інформації про аутизм на базі факультету корекційної педагогіки та психології Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова пройшла Міжнародна науково-практична конференція на тему: «Застосування методу прикладного аналізу поведінки – АВА в системній корекційній роботі з аутичними дітьми».

ABA (Applied Behavior Analisis) – корекційна методика, що представлена у світі як ефективний спосіб поліпшення поведінки дітей та підлітків зі спектром аутистичних порушень. Провідні фахівці – сертифіковані поведінкові аналітики з Ізраїля, Грузії, України, науковці, медичні, методичні, практичні працівники, представники громадських організацій – обговорили проблемні питання спеціальної та інклюзивної освіти такої нозології дітей.

«Вважаємо за доцільне наголосити величезну роль нашого університету в об’єднанні всіх наукових, навчальних та громадських інститутів з метою подолання аутистичних порушень у дітей дошкільного та шкільного віку. Мова йде про неперервну корекційну допомогу не тільки аутичним дітям, а й їхнім батькам. І ми будемо цьому служити на засадах оптимістичної перспективи», – підкреслює Віктор Миколайович Синьов, академік НАПН України, доктор педагогічних наук, професор, декан Факультету корекційної педагогіки та психології НПУ імені М.П. Драгоманова.

«Новий освітній стандарт України вимагає модернізації освітніх технологій і побудови нових послуг в загальноосвітніх закладах. Особлива увага приділяється інклюзивним процесам, які тільки починаються в нашій країні. Це вимагає і навчання педагогічного середовища школи і нових академічних програм у ВНЗ України, – говорить Світлана Мігульова, засновник Асоціації поведінкових аналітиків України. – Найвищим стандартом освіти дітей з особливими потребами є фундаментальна наука – Прикладний Аналіз Поведінки».

Асоціація Поведінкових аналітиків України, яка є представником світової спільноти АВА, цією конференцією розпочала співпрацю з Національним Педагогічним Університетом ім. Драгоманова.

Фонд допомоги дітям з синдромом аутизму «Дитина з майбутнім»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*