У тернопільських школах стане більше особливих класів

1 01 2 default 2. особливими потребами

 1 01 2 default 1

В Україні щороку зростає кількість дітей з особливими потребами. Щоб інтегрувати їх у суспільство, запроваджують інклюзивні класи. Однак не кожна школа готова прийняти дітей-інвалідів. Часто батьки школярів заперечують реалізацію цієї практики.

Нині в Україні нараховують понад двісті тисяч дітей з особливими потребами. Інклюзивна освіта допомагає їм швидше розвиватися, – констатують спеціалісти.

Навчання в інклюзивних класах позитивно впливає як на здорових діток, так і на діток з особливими потребами. Оскільки перші стають більш чуйними, другі – тягнуться до здорових і мають прогрес у своєму розвитку. Завдання педагогів і вихователів – зробити так, що психологічний клімат у таких касах був позитивним», – каже директор Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу Ганна Литвинюк.

Дитина з особливими потребами має бути активним учасником освітнього процесу, – стверджують педагоги. Відтак у Тернополі планують сприяти розвитку інклюзивної освіти. Вже з наступного навчального року кількість інклюзивних класів збільшиться, як мінімум удвічі.

“За Збручем”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*