Можливо, саме українські школи відкриють світові нових Джобсів, Ейнштейнів чи Бетховенів – Марина Порошенко під час завершення тренінгу з інклюзивної освіти для педагогів початкової школи

1 30 6 6c53d7876118ca4e7e34c462c7bb2d26 1472299281 extra large 2. освіти

 1 30 6 6c53d7876118ca4e7e34c462c7bb2d26 1472299281 extra large 1

Протягом трьох днів, 25-27 серпня, у Запоріжжі у рамках соціальної програми Марини Порошенко пройшов другий етап тренінгів «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації. Досвід. Перспективи. Результати». Тренінг став першим масштабним заходом практичного експериментального проекту «Розвиток інклюзивного освітнього середовища у Запорізький області», який розпочато 15 липня Благодійним Фондом Порошенка спільно з Міністерством освіти і науки України.

У теоретико-практичному процесі взяли участь близько 300 освітян із-понад 50 шкіл Запорізької області. Навчальний курс спрямований на завучів, вчителів, асистентів педагогів та психологів, які у новому навчальному році відкриють свої двері для дітей з інвалідністю. Серед присутніх практиків-новаторів були представники педагогічних колективів 19 шкіл, які цього року відкрили інклюзивні класи для 32-х особливих першокласників.

Звертаючись до освітян, Дружина Президента України, Голова Благодійного Фонду Марина Порошенко наголосила, що це почесна і водночас відповідальна місія: «Наші спільні напрацювання стануть дорожньою картою для запровадження інклюзивної освіти в усіх регіонах України. І хто знає, можливо саме українські школи відкриють світові нових Джобсів, Ейнштейнів чи Бетховенів».

Під час триденної роботи 19 досвідчених тренерів-практиків провели прикладні зайняття щодо особливостей навчально-виховного процесу по різним нозологіям, щодо методик мотивування й оцінювання навчальних здібностей кожної дитини, технологій складання навчальних планів та індивідуальних програм розвитку особливих дітей. Учасники відпрацювали інструменти використання Монтессорі-терапії, конструкторів Lego Education, а також обмінялися власним практичним досвідом. Окремим курсом кожного тренінгу Благодійного Фонду Порошенка є лекції з нормативно-правової бази України, адже це основа і навігатор для освітян на шляху розвитку інклюзивного середовища.

Пані Марина подякувала тренерами, учасникам, представникам усіх дотичних структур і установ за те, що об’єдналися навколо спільної мети – соціалізації дітей з особливостями розвитку та створення для них доступного освітнього середовища. Усі учасники отримали від Дружини Президента України сертифікати за проходження тренінгу.

Офіційне інтернет-представництво Президента України +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*