Урядовий уповноважений приділяє увагу підприємствам громадських організацій інвалідів

1 21 utog 19112013 2. олексій журавко, інвалідів

  1 21 utog 19112013 1

Урядовий уповноважений з прав інвалідів Олексій Журавко значну увагу приділяє діяльності підприємств громадських організацій інвалідів. Адже від ефективності роботи цих підприємств залежать соціальні стандарти життя працюючих на підприємстві людей з інвалідністю.

Цього разу представники Урядового уповноваженого з прав інвалідів відвідали Спеціальне проектно-конструкторсько-технологічне бюро Українського товариства глухих та ознайомилися з продукцією, що там виготовляється, оглянули цехи, обладнання та робочі місця.

Нині на виробництві працює 60 працівників (72 % з них – люди з інвалідністю), які виготовляють різноманітні металоконструкції, спецодяг, постільну білизну, друковану продукцію тощо.

Під час спілкування з працівниками представники Урядового уповноваженого повідомили, що Олексій Журавко й надалі у межах своїх повноважень сприятиме розвитку виробничої діяльності та збереженню робочих місць на підприємствах громадських організацій інвалідів.

«В умовах ринкових відносин підприємства громадських організацій інвалідів не завжди спроможні конкурувати на місцевих ринках з підприємствами, які виготовляють аналогічну продукцію. Тому з метою підтримки діяльності підприємств, керівникам міністерств і відомств рекомендовано вжити заходів, спрямованих на сприяння реалізації товарів, вироблених підприємствами громадських організацій інвалідів», – зазначили представники О. Журавка.

Урядовий уповноважений з прав інвалідів Олексій Журавко ще раз звертається до представників державних та приватних структур надати посильну допомогу підприємствам, на яких працюють інваліди, шляхом закупівлі виготовленої ними продукції.

Довідково

За роки існування Українське товариство глухих та Українське товариство сліпих створили розгалужену мережу учбово-виробничих підприємств, які виконують важливі соціальні та економічні функції: створення робочих місць для інвалідів, проведення трудової реабілітації, формування у інвалідів активної життєвої позиції у суспільстві тощо. На 117 підприємствах УТОГ та УТОС працює понад 15 тисяч інвалідів з вадами зору та слуху.

zhuravko.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*