Мета роботи – інтеграція в суспільство

1 15 file1597764 6c9abc85 1. інвалідів

Одеська область. Проблема працевлаштування осіб з обмеженими фізичними можливостями є загальною для всіх центрів зайнятості. Кілійський районний центр зайнятості не виняток з цього правила. Але спеціалісти прикладають максимум зусиль, щоб допомогти шукачам роботи з інвалідністю знайти роботу у відповідності до їхнього професійного досвіду та стану здоров’я.

Протягом І кварталу поточного року 13 інвалідів скористалися послугами центру зайнятості. 6 інвалідів були працевлаштовані, з них 1 після проходження профнавчання за направленням центру зайнятості шляхом підвищення кваліфікації за напрямком «дотримання безпечного ведення робіт на підприємствах сільськогосподарської галузі» на базі ДНЗ «Одеський центр професійно-технічної освіти» ДСЗ на замовлення роботодавця.

Всі інваліди, які звернулися до центру зайнятості, у повному обсязі охоплені індивідуальними та груповими профінформаційними та профконсультаційними послугами. Всього їм надано 42 профорієнтаційних послуги.

З шести інвалідів, яким за допомогою служби зайнятості було підібрано роботу, 3 особи були працевлаштовані до сільськогосподарських підприємств: Компанієць І. М. і Ткаченко В. І. в СВК «Дунай» – сторожем та рисівником відповідно, Лєшан С. М. в СВК «Вікторія» – рахівником. Робота на селі ніколи не була легкою. Але ці вакансії відповідали стану здоров’я та професійному досвіду вищезазначених осіб. А головне – вони задовольнили бажання людей, які мають певні фізичні вади, працювати і заробляти, бо логічним завершенням соціальної роботи з особами, які мають розлади здоров’я, є їх повноцінна інтеграція в суспільство, складовою чого є працевлаштування. І саме в цьому полягає задача державної служби зайнятості.

В. о. директора районного центра зайнятості С. Соколинська

Газета «Моя Визитка»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*