Соціальна допомога та підтримка інвалідів

1 28 2 11702741 news bigpic. інвалідністю

В сучасних умовах допомога в працевлаштуванні інвалідів є одним з найважливіших завдань, які стоять перед службою зайнятості. Особи з інвалідністю потребують особливої допомоги у виборі професії, побудові професійної кар’єри, підвищенні конкурентоспроможності на ринку праці. Саме тому вимогою часу є приділення особам з обмеженими можливостями особливої уваги з боку громадських організацій та служби зайнятості.

Тісна співпраця усіх організацій, що мають відношення до працевлаштування людей з інвалідністю, уміння знаходити індивідуальне рішення, здійснення ефективних заходів для працевлаштування кожної людини можуть в перспективі дати позитивний результат. Саме так намагаються вирішити проблеми працевлаштування осіб з інвалідністю в Новомосковському міськрайонному центрі зайнятості.

З метою покращення інформування осіб з інвалідністю щодо правових проблем працевлаштування інвалідів, до участі в семінарах, що проводять фахівці міськрайонної служби зайнятості, постійно запрошуються соціальні партнери: лікарі – реабілітологи МСЕК та спеціалісти управління праці та соціального захисту населення Новомосковського міськвиконкому та Новомосковської райдержадміністрації.

З початку року в Новомосковському міськрайонному центрі зайнятості було проведено п’ять таких семінарів за участю соціальних партнерів, де взяли участь 42 особи з особливими потребами.

Під час заходів учасники отримують актуальну інформацію про стан місцевого ринку праці; перспективи працевлаштування громадян з інвалідністю на підприємствах міста та району; соціальні послуги, які надає служба зайнятості, зокрема її можливості щодо підбору підходящої роботи; організації професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації; участі зазначеної категорії громадян у громадських та інших роботах тимчасового характеру, а також сприяння у започаткуванні власної справи тощо.

Під час семінарів представники МСЕК розповідають учасникам про складання та причини корегування індивідуальних програм реабілітації для людей з інвалідністю відповідно ступеня обмеження життєдіяльності, а також про реабілітаційний потенціал та можливості особи.

Про пільги, на які мають право претендувати особи з інвалідністю, докладно розповідають представники правління праці та соціального захисту населення Новомосковська та Новомосковського району, зокрема, про умови надання субсидій на житлово-комунальні послуги людям з інвалідністю, про безоплатний проїзд, забезпечення санітарно-курортними путівками для реабілітації, забезпечення транспортом.

Семінари проходять у доброзичливій атмосфері довіри та взаєморозуміння.

То ж особи з обмеженими фізичними можливостями, які бажають працевлаштуватись, можуть звернутися до Новомосковського міськрайонного центру зайнятості та отримати необхідну допомогу.

Н.В. Земляна, начальник відділу активної підтримки безробітних Новомосковського МРЦЗ

Дніпропетровський обласний центр зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*