Право на працю та соціальний захист – без винятків

1 29 4 31328 2. інвалідністю

  1 29 4 31328 1За ініціативи Краматорського міського центру зайнятості на базі Донбаського міжрегіонального центру професійної реабілітації інвалідів (далі за текстом – ДМЦПРІ) проведено виїзний профорієнтаційний захід. Цільова аудиторія заходу – особи з інвалідністю та особи, які переміщуються з районів проведення АТО.

У заході взяли участь представники Управління пенсійного фонду України у м. Краматорськ та управління праці та соціального захисту населення.

Мета заходу – знайомство з особливостями працевлаштування людей з інвалідністю та переселенців у зв’язку з прийняттям зміна у законодавстві щодо пільг для зазначених категорій.

Людмила Копа, заступник начальника відділу організації працевлаштування Краматорського міського центру зайнятості поінформувала присутніх про послуги, що надає служба зайнятості, повідомила про перелік необхідних документів для реєстрації (перереєстрації) в службі зайнятості. Крім того, надала консультації з питань працевлаштування або звільнення з роботи, отримання статусу безробітного, допомоги по безробіттю. Окремо зупинилася на можливості отримати нові знання та підвищити конкурентоспроможність на ринку праці за допомогою ваучера, розповіла про можливість отримання одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності.

Від управління Пенсійного фонду України була присутня начальник відділу організаційно-інформаційної роботи Наталія Хомякова. Вона розповіла про особливості обліку страхового стажу та умов нарахування пенсій з інвалідності, законодавчу специфіку призначення пенсій з інвалідності та роз’яснила порядок отримання пенсій працюючими особами з інвалідністю.

Заступник начальника відділу персоніфікованого обліку та обслуговування пільгових категорій громадян Управління праці та соціального захисту населення м. Краматорська Лідія Філіпішина надала консультації з питань пільг для даної категорій та розповіла про нюанси заповнення реабілітаційної карти інваліда.

Світлана Фоміна – директор ДМЦПРІ в своєму виступі розповіла про плідну співпрацю з соціальними партнерами та про вклад закладу у виконання державної програми розвитку системи реабілітації та трудової зайнятості осіб з інвалідністю.

Донецька обласна служба зайнятості

Державна служба зайнятості України +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*