Віра, довіра, впевненість

1 19 2 50698 2. інвалідністю, інвалідів

З метою підвищення рівня обізнаності безробітних з інвалідністю та в рамках проведення тижня підтримки осіб даної категорії Єланецький, Березанський та Миколаївський районні центри зайнятості організували інформаційні заходи із залученням партнерів соціальної сфери

Дієвим засобом реалізації права інвалідів на працю, використання своїх здібностей і талантів є створення сприятливих умов для отримання різнобічної інформації.

Тож, на семінари до центрів зайнятості були запрошені представники управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій, Пенсійного фонду відповідних районів.

Під час заходів безробітні ознайомились із станом ринку праці, соціальними послугами, які надає служба зайнятості. Зокрема йшлося про сприяння працевлаштуванню, організацію професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації; можливості участі зазначеної категорії громадян у громадських та інших роботах тимчасового характеру, а також у започаткуванні власної справи. Викладена інформація підкріплювалась наведенням конкретних прикладів щодо успішного працевлаштування громадян з інвалідністю, ведення бізнесу та іншими цікавими фактами.

Зверталась увага присутніх на те, що служба зайнятості здійснює пошук роботи відповідно до рекомендацій МСЕК, наявних в інваліда кваліфікації та знань, з урахуванням його побажань.

Безробітні громадяни дізналися про законодавчі акти України, які регламентують питання зайнятості і працевлаштування інвалідів, соціального забезпечення, визначення джерел коштів, які спрямовуються на їх професійну реабілітацію. Йшлося і про пільги, на які мають право претендувати особи з інвалідністю, зокрема, про умови надання субсидій на житлово-комунальні послуги, про безоплатний проїзд, забезпечення санаторно-курортними путівками для реабілітації, транспортом.

Фахівці центрів зайнятості також висвітлили інформацію про співпрацю центрів зайнятості з підприємствами відповідних районів щодо забезпечення роботою осіб з інвалідністю, перспективами працевлаштування. Зазначалось, що безробітні інваліди, які зареєстровані в службі зайнятості, можуть бути працевлаштовані на спеціально створені для них робочі місця з наданням роботодавцям дотацій за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів.

Менеджер з логістики ПГО «Літопис» Олена Дунаєвська, яка брала участь у семінарі, що проходив на базі Миколаївського районного центру зайнятості, поділилась власним досвідом кар’єрного зростання, адже сама є особою з інвалідністю. Довела до відома, що ПГО «Літопис» протягом поточного року працевлаштувало 5 осіб даної категорії.

Основним лейтмотивом заходів було гасло «Вселяти віру і зміцнювати довіру». Тож, наприкінці зустрічей відвідувачам наголошувалось, не дивлячись на те, що у відношенні до інвалідів склалося багато специфічних факторів, які впливають на умови їхнього життя, вони можуть бути впевнені – їх не залишать наодинці з проблемами, і що роботу знаходять наполегливі.

За матеріалами Єланецького, Березанського, Миколаївського РЦЗ

Миколаївський обласний центр зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*