З роботодавцями обговорили особливості працевлаштування людей з інвалідністю

1 20 2 PM457image002 2. інвалідністю, інвалідів

  1 20 2 PM457image002 1

В Черкаському міському центрі зайнятості обговорили питання працевлаштування особливих клієнтів на семінарі «Особливості працевлаштування людей з інвалідністю».

На засідання були запрошені представники соціальних служб – Черкаського обласного відділення фонду соціального захисту інвалідів, Територіальної державної інспекції з питань праці у Черкаській області, представники роботодавців та громадських організацій, які опікуються інвалідами.

Відкриваючи семінар, заступник директора Черкаського міського центру зайнятості Валентина Мирончак зазначила, що служба зайнятості спрямовує зусилля, аби люди з інвалідністю могли працювати та брати участь у суспільному житті, адже вони як ніхто потребують справедливого соціального захисту і достойних умов життя.

Заступник начальника відділу Черкаського обласного відділення фонду соціального захисту інвалідів Валентина Лук’яненко поінформувала, що підприємствам, установам, організаціям (крім бюджетних і неприбуткових), у тому числі підприємствам, громадським організаціям інвалідів, за рахунок коштів фонду соціального захисту інвалідів надається дотація на створення спеціальних робочих місць для інвалідів, зареєстрованих у державній службі зайнятості як безробітні. Роботодавцям також розповіли про компенсацію єдиного соціального внеску за створення нових робочих місць.

Заступник начальника Територіальної державної інспекції з питань праці у Черкаській області Марина Жаркова нагадала про необхідність дотримання законодавства про соціальну захищеність інвалідів в Україні.

Учасники семінару активно обговорювали питання працевлаштування людей з інвалідністю. На завершення Валентина Мирончак подякувала присутнім та висловила надію на подальшу співпрацю між роботодавцями, соціальними партнерами та службою зайнятості.

Черкаський МЦЗ

Черкаський обласний центр зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*