Забезпечення зайнятості осіб з інвалідністю

1 22 2 44441 2. інвалідністю, інвалідів

  1 22 2 44441 1Працевлаштування громадян з обмеженими фізичними можливостями – одна з найважливіших проблем сьогодення.

Запроваджуючи модель працевлаштування та забезпечення зайнятості осіб з інвалідністю, центри зайнятості Запорізької області приділяли особливу увагу організації навчання безробітних даної категорії. Професійне навчання цих безробітних проводилось з урахуванням рекомендацій МСЕК, індивідуальної програми реабілітації, потреб ринку праці та побажань інвалідів.

Так, за направленням Запорізької обласної служби зайнятості проходили професійне навчання 161 безробітний із числа інвалідів, із них працевлаштовано вже 128 осіб. Стажування безпосередньо на робочому місці пройшли 59 інвалідів, із них станом на 31.12.2014 року працевлаштовано 58 осіб. Професійна підготовка, перепідготовка, підвищення кваліфікації інвалідів здійснювалась за професіями, доступними за станом здоров’я, а саме: «обліковець», «продавець непродовольчих товарів», «бухгалтер», «контролер водопровідного господарства», «слюсар-ремонтник», «комірник», «механік», «складальник», «слюсар з ремонту автомобілів», «монтажник санітарно-технічних систем і устаткування», «кухар», «кухонний робітник» тощо.

Запорізьким обласним центром зайнятості у 2014 році проводилась робота щодо спрямування безробітних, у тому числі інвалідів, на професійне навчання для започаткування власної справи. Для безробітних інвалідів, які визначились з напрямками своєї майбутньої підприємницької діяльності, служба зайнятості організувала навчання на курсах підвищення кваліфікації з вивчення основ бізнес – планування. За направленням служби зайнятості 25 безробітних із числа інвалідів навчались на курсах цільового призначення за навчальною програмою «Основи підприємницької діяльності».

Одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації безробітними підприємницької діяльності із коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття у вказаний період отримали 27 осіб з інвалідністю.

Відділ організації профнавчання

Запорізький обласний центр зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*