Міжнародний досвід впровадження послуги супроводу на робочому місці та підтримки зайнятості людей з інвалідністю

1 27 7 30 2. інвалідністю

29 січня 2015 року з 09:30 до 14:00 у м. Києві за адресою вул. Госпітальна, 4 (готель «Русь», зал «Венеція», їхати до зупинки метро «Палац спорту») у рамках Спільної Програми «Сприяння інтеграційній політиці та послугам для людей з інвалідністю в Україні» відбудеться презентація результатів аналізу міжнародного досвіду впровадження послуги супроводу на робочому місці та підтримки зайнятості людей з інвалідністю.

Протягом презентації буде представлено результати аналізу досвіду 7-ми країн Європейського Союзу: Польщі, Швеції, Данії, Австрії, Норвегії, Чехії та Ірландії у наданні послуги супроводу на робочому місці та підтримці зайнятості. Міжнародний експерт Френк Кевана представить аналіз особливостей національних політик та законодавства щодо даного питання, існуючі моделі фінансування, мотивації роботодавців, рівні і види підтримки та супроводу на робочому місці, особливості надання даного виду послуг та практичні приклади їх впровадження.

Пан Кевана також надасть детальну статистику щодо рівня працевлаштування людей з інвалідністю в країнах Європи, повної та часткової зайнятості, рівня бідності даної групи населення тощо. Буде розглянуто особливості політики Європейського Союзу щодо підвищення рівня зайнятості людей з інвалідністю у рамках формування інклюзивного суспільства та економіки.

Після презентації буде проведене засідання фокус-групи з метою розробки української моделі надання послуги супроводу на робочому місці.

Акредитація обов’язкова, прохання підтвердити участь до 16:00 28 січня: .

09.30 – 10.00

Реєстрація учасників

10.00 – 10.15

Вітальне слово від організаторів

Ініта Пауловіча, Заступник Постійного Представник ПРООН в Україні (очікується підтвердження)

Сергій Савчук, Національний координатор, МОП в Україні

10.15 – 12.00

Презентація результатів дослідження міжнародного досвіду впровадження послуги супроводу на робочому місці та підтриманої зайнятості. Доповідач – Френк Кевана.

12.00– 12.30

Перерва на каву

12.30 – 14.00

Фокус-група з розробки української моделі надання послуги супроводу на робочому місці.

Модератор – Вікторія Назаренко.

Аналіз був проведений Френком Кевана, міжнародним фахівцем з розробки політики на ринку праці, державних служб зайнятості, професійної орієнтації та професійної освіти. Досвід роботи експерта у сфері зайнятості налічує понад 35 років в Ірландії, країнах ЄС, Росії, Китаї, Сербії, Албанії, Косово, Македонії, а також пострадянських країнах (Туркменістан і Грузія). Пан Кевана має досвід роботи тренера, керівника групи; керував створенням регіональних центрів навчання для дорослих, інтернет-платформи зайнятості, системи розвитку персоналу; має ряд робіт та публікацій пов’язаних з ринком праці. З 2007 року і до сьогодні працює консультантом в таких структурах, як ПРООН, Світовий банк, МОП та інших.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*