На Тернопіллі 15 осіб з інвалідністю взяли допомогу для організації бізнесу

1 28 2 birzha-n1 2. інвалідністю, інвалідів

  1 28 2 birzha-n1 1Задля забезпечення зайнятості осіб з інвалідністю центри зайнятості Тернопільської області приділяли особливу увагу організації навчання безробітних цієї категорії, повідомляє «7 Днів-Україна».

Професійне навчання таких осіб проводили з урахуванням рекомендацій МСЕК, індивідуальної програми реабілітації, потреб ринку праці та побажань інвалідів.

Так, за направленнями Тернопільської обласної служби зайнятості проходили професійне навчання 116 безробітних із числа інвалідів, із них працевлаштували вже 100 осіб. Стажування безпосередньо на робочому місці пройшли 37 інвалідів, із них за станом на 31.12.2014 р. роботу мають 34 особи.

Професійну підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації інвалідів здійснювали за професіями, доступними за станом здоров’я, а саме: «електрогазозварник», «кравець», «кухар», «сестра медична», «слюсар-ремонтник», «оператор заправних станцій», «продавець продовольчих товарів», «перукар», «оператор котельні», «слюсар з ремонту автомобілів», «швачка» тощо.

У 2014 р. центри зайнятості Тернопілля проводили роботу щодо спрямування безробітних, у тому числі інвалідів, на професійне навчання для започаткування власної справи. Для безробітних з інвалідністю, які визначилися з напрямками своєї майбутньої підприємницької діяльності, служба зайнятості організувала навчання на курсах підвищення кваліфікації з вивчення основ започаткування власної справи: «Менеджмент малого підприємництва», «Основи малого підприємництва». За цими напрямками навчалися 18 безробітних із числа інвалідів.

Одноразову виплату допомоги з безробіттю для організації підприємницької діяльності із коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття упродовж 2014-го отримали 15 осіб з інвалідністю.

Софія Левицька

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*