Семінар на Черкащині

1 24 2 Picture 2. інвалідів

  1 24 2 Picture 1Територіальною інспекцією з питань праці у Черкаській області, спільно з компанією з іноземними інвестиціями Clarus apeks Ciprus, проведено семінар щодо працевлаштування та зайнятості інвалідів. До участі у заході запрошено представників органів Пенсійного Фонду та роботодавців міста.

Зокрема, представник ПФУ, у відповіді на питання підприємців про зміни до законодавства, наголосила, що інваліди 1 та 2 групи, що бажають працевлаштуватися, можуть не хвилюватися щодо обмеження пенсійних виплат, оскільки норма закону стосується тільки інвалідів 3 групи. Якщо працюючий інвалід має пенсію меншу ніж 1.5 розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, а на сьогодні це 1423 гривні, то його пенсія скорочуватись не буде. Це дуже правильний крок, адже зайнятість для людей з інвалідністю має особливе соціальне значення.

Черкаське обласне відділення також взяло участь у семінарі. Заступником начальника відділу по взаємодії з роботодавцями та громадськістю інформовано роботодавців щодо діяльності Фонду соціального захисту інвалідів, реєстрації у відділенні та подачі звітності. Одночасно було висвітлено питання щодо можливості надання фінансової допомоги роботодавцям на створення робочих місць для працевлаштування інвалідів. Оскільки у регіоні не виконали норматив працевлаштування 253 роботодавці, на яких працевлаштовано 685 інвалідів при нормативі 1095, було наголошено на пріоритетності вирішення питання зайнятості осіб з інвалідністю.

Фонд соціального захисту інвалідів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*