Професіографічна екскурсія в музичну школу

1 29 2 37962 2. дітей

  1 29 2 37962 1

Нещодавно фахівцями Кузнецовського міського центру зайнятості для дітей та молоді з функціональними обмеженнями, якими опікується Комунальний заклад “Кузнецовський міський центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів” була проведена презентація професії викладача в музичній школі.

А вже 21 квітня центр зайнятості запросив дітей-інвалідів на професіографічну екскурсію до місцевої дитячої музичної школи, аби наочно продемонструвати всю красу цієї професії. Такі зустрічі дають можливість дітям та молоді з інвалідністю ознайомитися із професіями безпосередньо на робочому місці, отримати інформацію з першоджерел, поспілкуватися, як з роботодавцем так із працівниками. А це в свою чергу дає можливість показати такій категорії населення, що вони такі ж звичайні люди, як всі, і що вони не самотні.

Гостей радісно зустріла завідувач теоретичним відділом Юлія Курмичіна, яка провела екскурсію по школі, розповіла про вимоги до професії вчителя, якими якостями та вміннями повинен володіти фахівець цієї професії.

“Люди, які тут працюють, допомагають дітям розвинути творчу фантазію, образне мислення, естетичний смак — наголосила Юлія Леонідівна, – оволодіти грою на різних музичних інструментах, що дає змогу брати участь у концертних виступах в місті та за його межами, підготуватися до вступу в середні та вищі учбові заклади”.

Не обійшлося й без міні-концерту, в якому брали участь викладачі та вихованці музичної школи. Кожен продемонстрував свій талант гри на музичному інструменті, що викликало захоплюючі вигуки у дітей та молоді з функціональними обмеженнями. “Молодець! Браво!” – аплодували вони.

Деяких дітей дуже здивувала та вразила гра на піаніно зразу ж двох музикантів. “А хіба таке можливо, щоб грало одночасно чотири руки?”- одразу прозвучало запитання. Та, коли залунала весела музика, було таке відчуття, що зараз всі затанцюють.

“Ще дорогою до реабілітаційного центру позитивних вражень було дуже багато, переказували побачене всі разом, а коли прийшли, то почали ділитися враженнями та показувати фото для тих, хто не був присутнім на екскурсії. То ж хочеться подякувати центру зайнятості та музичній школі за яскраві враження, які отримали вихованці нашого закладу,”- повідомила згодом вихователь Ірина Никритюк.

Кузнецовський міський центр зайнятості

Рівненський обласний центр зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*