Волинські активісти розповіли про IT-технології для незрячих (ВІДЕО)

1 07 2 7892451. вадами зору, незрячих

Сьогодні люди із вадами зору ідуть в ногу з часом та вільно користуються комп’ютером, інтернетом, смартфоном. Активісти Волинського осередку ВМГО інвалідів з вадами зору «Генерація успішної дії» розповіли і показали, як незрячі люди можуть працювати з сучасними IT-технологіями. Про це у мережі Фейсбук повідомив Віталій Ткачук.

«Дуже часто ми змушені доводити очевидні речі, що ми можемо користуватися комп’ютером на рівні з іншими людьми. Серед незрячих є багато програмістів. У нас є озвучена програма – синтезатор екранного доступу, яка називається JAWS. За допомогою цієї програми ми можемо працювати з текстовими файлами, інтернетом та графікою», – активіст розповідає ВМГО «Генерація успішної дії» Віталій Ткачук.

На запитання, з чого краще розпочати родичам незрячих або самим людям з вадами зору, щоб освоїти комп’ютерні технології, Едуард Поліщук відповів: «Я започаткував курси «Основи роботи з JAWS» та «Робота з програмним забезпеченням Android», які хочу надалі підтримувати. До нас приходять всі охочі, наразі це – тестові курси».

До слова, це унікальні курси не лише на Волині, а й в Україні.

Мета цієї програми – привернути увагу роботодавців і наочно показати, що незряча людина може нарівні зі зрячою працювати і виконувати доручену роботу. Проблема в тому, що часто незрячій людині відмовляють, навіть не давши шансу себе зарекомендувати. Однак, працевлаштування людей з вадами зору є можливим.

Відео – з архіву Волинського телебачення.

Волинські Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*