Безробітні харків’яни супроводжують незрячих на оплачуваних громадських роботах

1 22 2 977076ab5722ecf42781afdc0ea2fd01 2. незрячих

  1 22 2 977076ab5722ecf42781afdc0ea2fd01 1

Більше 100 безробітних громадян на сьогоднішній день приймають участь в оплачуваних громадських роботах.

Частина з них надає допомогу незрячим у супроводі їх по місту. Така допомога надається в рамках партнерської співпраці Харківської міської ради та громадської організації інвалідів «Соціально-реабілітаційний центр незрячих».

Так, у вересні 30 учасників громадських робіт виконують роль супроводжуючих для незрячих харків’ян, перебуваючи поруч з ними у поїздках по місту, допомагаючи при відвідуванні ними різних організацій, ринків і супермаркетів, лікарень і поліклінік. Також соціально-реабілітаційний центр направив 70 чоловік в допомогу всім районним відділам субсидій Харкова, щоб впоратися з величезним масивом роботи.

Оплата громадських робіт проводиться на паритетних основах з коштів міського бюджету та служби зайнятості.

Зазначимо, що серед ста безробітних громадян, які беруть участь у даних роботах, 19 чоловік мають статус внутрішньо переміщених осіб, ще 11 мають інвалідність. Щомісяця частина з них позбувається свого статусу безробітного, набуваючи постійне місце роботи, у тому числі в районних управліннях соціального захисту, вже в статусі державного службовця.

Довідка. У Харкові з 2008 року діє програма надання допомоги незрячим у супроводі їх по місту. З початку заснування служби допомогою супроводжуючих скористалися понад 20 тис. чоловік. Допомога асистента незрячого гарантована Конвенцією про права інвалідів ООН.

Офіційний сайт Харківської міської ради, міського голови, виконавчого комітету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*