Семінар за участю осіб з інвалідністю

1 18 1 2423579147773 1 2. зайнятості

  1 18 1 2423579147773 1

Право на працю – одне з основних прав людини, визнаних міжнародними актами і чинним українським законодавством. Воно поширюється й на осіб, які мають інвалідність. Громадянам з особливими потребами забезпечується право працювати на підприємствах, в установах, організаціях, а також займатися підприємницькою та іншою трудовою діяльністю.

16 лютого фахівці Крижопільського районного центру зайнятості провели семінар для осіб з особливими потребами, які перебувають на обліку в центрі зайнятості з метою пошуку роботи.

Під час семінару заступник директора – начальник відділу надання соціальних послуг Михайло Слободяник ознайомив присутніх із станом ринку праці в Крижопільському районі, його особливостями та перспективами. Акцентував увагу учасників на тому, що відповідно до Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» особи з обмеженими можливостями мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню на підприємствах, установах, організаціях з чисельністю штатних працівників понад 20 осіб за рахунок квоти у розмірі 5 відсотків середньооблікової чисельності штатних працівників.

Результат спільної діяльності центру зайнятості і роботодавців – сприяння у працевлаштуванні осіб з обмеженими фізичними можливостями з урахуванням рекомендацій МСЕК, професійних навичок і знань інваліда.

У заході взяли участь 31 особа з інвалідністю. Присутнім було запропоновано вакансії транспортувальника та підсобного робітника на ПРАТ «ПК «Поділля» (Крижопільський цукровий завод). В результаті 6 безробітних отримали направлення на працевлаштування.

Зі скрутної ситуації завжди можна знайти вихід, головне − позбутися почуття ізольованості й повірити у власні сили. А така налаштованість лише додає клієнтам служби зайнятості наполегливості у пошуках вдалого місця роботи.

  1 18 1 2423579147774 2

Дишкант Володимир – провідний
фахівець з питань зайнятості
відділу надання соціальних послуг
Крижопідьського РЦЗ

Крижопільський районний центр зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*