Про надання соціальних послуг особам з інвалідністю вели мову сторони соціального діалогу Борщівщини

1 22 2 92520 2. інвалідністю, інвалідів

  1 22 2 92520 1У Борщівському районному центрі зайнятості відбувся семінар з соціальними партнерами на тему: «Надання соціальних послуг особам з інвалідністю» за участю головного державного інспектора управління держпраці у Тернопільській області О.Кузик, начальника відділу обслуговування інвалідів, ветеранів війни, праці та постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи управління соціального захисту населення РДА Г. Врубель, представників 8 місцевих підприємств.

Присутні ознайомились зі станом ринку праці району, послугами служби зайнятості особам з особливими потребами, інноваційними підходами у забезпеченні зайнятості, профорієнтації і профнавчання безробітних, в тому числі інвалідів.

«Люди з обмеженими фізичними можливостями потребують справедливого соціального захисту і створення таких умов життя, щоб успішно інтегруватися у суспільстві. Службою зайнятості таким людям приділяється особлива увага та обумовлюються в роботі нові підходи до вирішення проблем зайнятості та працевлаштування.

Державна служба зайнятості відповідно до законів України «Про зайнятість населення» та «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» сприяє трудовій реабілітації та працевлаштуванню громадян з особливими потребами з урахуванням рекомендацій медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) на вільні та новостворені або пристосовані для них робочі місця, заявлені підприємствами.

З цією метою державною службою зайнятості постійно ведеться облік осіб з інвалідністю, які звернулися за сприянням у працевлаштуванні, та облік робочих місць, на які, за інформацією підприємства, можуть бути працевлаштовані громадяни цієї категорії», – зазначила заступник начальника відділу взаємодії з роботодавцями РЦЗ Оксана Ангелюк.

Державний інспектор управління держпраці розповіла про законодавчі підстави та відповідальність за порушення законодавства щодо працевлаштування інвалідів.

Про соціальний захист інвалідів, зокрема про можливості навчання в центрах професійної та соціальної реабілітації інвалідів поінформувала начальник відділу управління соціального захисту населення РДА.

Представники підприємств поділилися досвідом співпраці зі службою зайнятості, обговорили шляхи співпраці.

Борщівський РЦЗ

Тернопільський обласний центр зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*