У Запоріжжі пройшов ярмарок вакансій для осіб з інвалідністю

1 18 2 PM554image001 2. інвалідністю, інвалідів

 1 18 2 PM554image001 113 липня у Шевченківському районному центрі зайнятості м. Запоріжжя відбувся ярмарок вакансій для безробітних з обмеженими можливостями. Під час заходу фахівці центру зайнятості надавали присутнім індивідуальні консультації з питань професійного навчання та працевлаштування. Представники ПАТ «Запорізький абразивний комбінат» та Міської лікарні №2 розповіли про наявні вакансії.

Провідний інженер відділу кадрів ПАТ «Запорізький абразивний комбінат» Лідія Сміюха зазначила, що підприємство володіє потужним виробничим потенціалом і виробляє абразивну продукцію на основі сучасних технологій. На сьогоднішній день на підприємстві є посади інженера-конструктора, швачки, слюсаря з ремонту електричних машин, слюсаря-електрика, столяра, електромонтера, робітників з благоустрою територій та підсобного робітника. Фахівець розповіла про кваліфікаційні вимоги до претендентів на ці посади, про заробітну плату – вище 3000 грн, а також про місце розташування підприємства та зручну транспортну розв’язку, що дуже важливо для осіб з інвалідністю.

Інспектор відділу кадрів Міської лікарні №2 Наталя Кулік повідомила, що на роботу потрібна молодша медична сестра.

Директор Шевченківського районного центру зайнятості м. Запоріжжя Алла Щербина поінформувала присутніх про послуги для безробітних, що мають вади здоров’я. Також розповіла про співпрацю Служби із різними установами, у тому числі з регіональним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів.

Заступник директора Запорізького обласного відділення фонду соціального захисту інвалідів Тимофій Воробйов повідомив, що у їх організації постійно розробляються та вдосконалюються заходи та способи залучення людей з інвалідністю до трудової діяльності або до професійного навчання. При цьому обов’язково враховуються рекомендації медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) та професійні навички і знання інваліда. Так, на сьогоднішній день 50 жителів Запорізької області, що мають вади здоров’я, здобувають вищу освіту у різних начальних закладах по всій Україні. Крім того, за сприяння фонду соціального захисту інвалідів облаштовуються робочі місця з урахуванням індивідуальних можливостей працівника.

Запорізька обласна служба зайнятості

Державна служба зайнятості України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*